Αυτό το πλάσμα μοιάζει σαν Φίδι με μικροσκοπικά Χεράκια. Μόλις όμως οι Επιστήμονες ανακάλυψαν την αλήθεια, Πάγωσαν!!! (Φώτο)

Αυτό το παράξενο αλλά αξιολάτρευτο πλάσμα μοιάζει σαν ένα φίδι με παράξενα χέρια, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα είδος σαύρας (saiphos equalis) που ζει στην Αυστραλία. 

Για πολλές γενιές οι επιστήμονες παρακολουθούν αυτό το είδος να γεννάει αυγά, αλλά πρόσφατα παρατήρησαν κάτι πολύ ασυνήθιστο.



Αυτές οι σαύρες γεννάνε τα αυγά τους στα ζεστά παράκτια πεδινά, αλλά τώρα βλέπουμε το είδος να αρχίζει να γεννάει κανονικούς απογόνους και στις πιο κρύες ορεινές περιοχές!

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Αυτή η μικρή σαύρα εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας!

Χάρη στην επιστημονική έρευνα, έχουμε καταλήξει πως πάνω από 100 είδη σαύρας έχουν εξελιχτεί από το να γεννάνε αυγά στο να γεννάνε μικρά με την πάροδο του χρόνου. Πλέον υπολογίζεται πως το 20% των φιδιών και των σαυρών γεννάνε μικρά. Ωστόσο, η σαύρα αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι επιστήμονες έγιναν μάρτυρες ενός τέτοιου φαινομένου εξέλιξης, όπως αναφέρει το crazynews.





Μελετώντας τις διαφορές στους πληθυσμούς που είναι σε διαφορετικό στάδιο της εξέλιξής τους, μπορούν οι επιστήμονες να αρχίσουν να καταλαβαίνουν πώς συμβαίνει η μετάβαση από τον έναν τρόπο αναπαραγωγής στον άλλον.

Ένα σημαντικό θέμα που προσπαθούν να καταλάβουν οι επιστήμονες είναι πώς τα εξελιγμένα μωρά παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά από το περιβάλλον τους. Όλα τα θηλαστικά το κάνουν μέσα από τον πλακούντα, ενώ τα μωρά που είναι σε αυγά τα παίρνουν από το ίδιο το αυγό. Αφού δεν χρησιμοποιείται κανένας από τους 2 τρόπους, το πώς επιβιώνουν είναι ένα μεγάλο μυστήριο.


Άλλο ένα πράγμα που αναρωτιούνται οι επιστήμονες είναι εάν οι σαύρες αυτές θα ξεκινήσουν να προτιμούν έναν τρόπο γέννησης από άλλον, μιας και οι δύο ενέχουν κινδύνους για τους απογόνους τους. Τα αυγά είναι πιο ευάλωτα στους θηρευτές και στον κακό καιρό, ενώ τα έμβρυα είναι περισσότερο επικίνδυνα για τη μητέρα.
Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο. Τώρα, οι επιστήμονες έχουν περισσότερες ερωτήσεις απ΄ ό,τι απαντήσεις όσον αφορά αυτό το παράξενο πλασματάκι!
kontranews
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)