ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Ζητούν έκτακτη επιχορήγηση για τα μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία (Βίντεο)

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ – ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με κυρίαρχο θέμα την συζήτηση για τα προβλήματα που ανέκυψαν
από τις παρατεταμένες δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη Δυτική Μακεδονία, συνεδρίασε η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για πρώτη φορά στο 2017, στην αίθουσα της ΑΝΚΟ. Οι δήμαρχοι προτάσσοντας την παρατεταμένη κακοκαιρία ζητούν έκτακτο οικονομική στήριξη από το κράτος, από το οποίο θα ζητηθεί συνολικά να ενισχυθούν οι δήμοι της περιοχής, για τυχόν ζημιές από την κακοκαιρία, αλλά και επειδή έκαναν όλες αυτές τις ημέρες αρκετά έξοδα για τον αποχιονισμό.
Όπως είπε σχετικά μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου  «οι παρατεταμένες κακές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα αλλά και στην περιοχή μας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι στην Δυική Μακεδονία ήταν πολύ πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα και κράτησαν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα». προσέθεσε πως υπάρχουν δήμοι που χρειάστηκε να δαπανήσουν πάνω από 100.000 ευρώ ή ακόμη και 200.000 ευρώ για τον αποχιονισμό και τη ρήψη αλατιού. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να ληφθούν μέτρα. θα πάρουμε την απόφαση να καταγράψουμε τα προβλήματα, να καταγράψουμε τα αιτήματα των δημάρχων των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία και να ζητήσουμε από το υπουργείο έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Βρυζίδου. προσέθεσε δε, πως αρκετά μεγάλα ποσά δαπανήθηκαν και για τη θέρμανση των σχολείων της περιοχής, τα οποία λειτούργησαν αρκετές μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες.
Το αίτημα θα είναι κοινό για στήριξη, αλλά θα δοθεί σε κάθε δήμο ξεχωριστά, μετά από συνολική απόφαση της ΠΕΔ, η οποία βρίσκεται σε ξεχωριστή απόφαση. Η κ. Βρυζίδου, αναφέρθηκε, επίσης και στα χρήματα που χρειάστηκε να ξοδέψουν οι δήμαρχοι σε Πτολεμαΐδα (αλλά και για 2 ημέρες και στην Κοζάνη) για το πετρέλαιο, μιας και η τηλεθέρμανση στην πόλη αντιμετώπισε πρόβλημα. Για το εν λόγω θέμα θα ζητηθεί συγκεκριμένο πλάνο από τη δημοτική αρχή της Εορδαίας, τόνισε η ίδια.

Β.Σ.
prlogos.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)