ΓΡΕΒΕΝΑ - Αντιδράσεις με τη στάση της Περιφερειακής Ενότητας (Γρεβενών) να διαθέσει εκτός του νομού περίπου 250 κιλά φέτας από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Αντιδράσεις και έντονο προβληματισμό φέρεται να έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι η
Περιφερειακή Ενότητα (Γρεβενών) διέθεσε εκτός του νομού – περίπου 250 κιλά φέτας – από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Η συγκεκριμένη ποσότητα φέτας φέρεται να δόθηκε στη Μητρόπολη Σισανίου & Σιατίστης, ενώ, όπως καταγγέλλουν όσοι γνωρίζουν το θέμα, θα έπρεπε, πρωτίστως, η Π.Ε. Γρεβενών, να απευθυνθεί στους εταίρους του προγράμματος  ή σε φορείς του νομού, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρχαν εκεί ανάγκες. Από την άλλη πλευρά, κύκλοι της Π.Ε. Γρεβενών σημειώνουν πως, η επίμαχη ποσότητα φέτας, που περίσσεψε από την πρώτη διανομή στους δικαιούχους, σύμφωνα με τις οδηγίες του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους, μπορούσε να διανεμηθεί μετά από διάστημα δύο μηνών περίπου,  είτε σε αστέγους, είτε σε συσσίτια. Με το σκεπτικό ότι άστεγοι δεν υπάρχουν στα Γρεβενά, αλλά και τ’ ότι η Μητρόπολη Σισανίου & Σιατίστης καλύπτει ένα μεγάλο αριθμό συσσιτίων, που περιλαμβάνει και χωριά του πρώην δήμου Κοσμά του Αιτωλού, έστειλε τα κουτιά με τη φέτα εκεί. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, οι ίδιοι κύκλοι, στο πλαίσιο της περιφερειακής συνείδησης και ειδικά σε τέτοιους είδους ευαίσθητα θέματα δεν θα πρέπει να τίθενται τέτοιου είδους γεωγραφικοί περιορισμοί.
Αντιδράσεις όμως με το συγκεκριμένο θέμα φέρεται ότι υπάρχουν και στο δήμο Γρεβενών, αφού – ο δήμος – με έγγραφό του προς την Π.Ε. Γρεβενών, προειδοποιούσε ότι η εν λόγω ποσότητα φέτας που βρίσκεται στις αποθήκες του (μαθητική εστία), έπρεπε να διανεμηθεί άμεσα, διότι είχε ημερομηνία λήξης στις 17 Φεβρουαρίου. Η πληροφορία ότι, η ποσότητα αυτή διανεμήθηκε, εν τέλει, εκτός της Π.Ε. Γρεβενών, φέρεται να ενόχλησε τη δημοτική αρχή, η οποία, όπως πληροφορούμαστε, θεωρεί πως, θα μπορούσε, ως εταίρος του προγράμματος, να διανείμει την ποσότητα, εντός  των Γρεβενών.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα