Ερώτηση για την κρίσιμη κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Δυτικής Μακεδονίας»ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας»


Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας με δημόσια επιστολή της στηλιτεύει την αρνητική κατάσταση, η οποία εξακολουθεί να επικρατεί στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στην Δυτική Μακεδονία, αναφορικά με την υφιστάμενη υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει πως ο αριθμός των μέχρι στιγμής προσληφθέντων επικουρικών ιατρών παραμένει μικρός και αποδεικνύεται πολύ περιορισμένος για να προσδώσει λειτουργική αυτονομία στις νοσοκομειακές δομές της Δυτικής Μακεδονίας. Χαρακτηρίζει ως ανεπαρκές μέχρι στιγμής το μέτρο της χρηματικής επιχορήγησης των επικουρικών ιατρών από την Περιφερειακή Αρχή, καθώς οι λίστες των υποψηφίων επικουρικών ιατρών που αφορούν στην Δυτική Μακεδονία παραμένουν το ίδιο πτωχές, όπως και πριν την εξαγγελία του. Παράλληλα, η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας προς τους αρμόδιους φορείς,  εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.
Η αιτία για την κατάσταση αυτή είναι πως με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας δεν προσφέρεται καμιά προοπτική επιστημονικής και επαγγελματικής αποκατάστασης, ειδικότερα στους επικουρικούς ιατρούς αλλά και στο σύνολο των επιστημόνων του χώρου της Υγείας, με συνέπεια οι νέοι αυτοί Έλληνες επιστήμονες να προτιμούν την μετανάστευση σε χώρες του εξωτερικού.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού αναφορικά με την Δυτική Μακεδονία;
Πώς θα αντιμετωπίσει το αρμόδιο Υπουργείο την αποτυχία του μέτρου της χρηματικής επιχορήγησης των επικουρικών ιατρών από την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, σε συνδυασμό με το γενικότερο αρνητικό κλίμα το οποίο χαρακτηρίζει τον χώρο της Δημόσιας Υγείας και το οποίο υποχρεώνει τους νέους Έλληνες επιστήμονες να καταφεύγουν στην μετανάστευση;
Πώς θα αντιμετωπίσει το αρμόδιο Υπουργείο την συνεχιζόμενη υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ειδικά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας;
 
Αθήνα, 08/02/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Σαχινίδης
Βουλευτής Πέλλας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


 xryshaygh.com 


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας