Ημερήσια Πρόβλεψη 24/03/2019

ΜH XΑΣΕΤΕ Με φορολογικό, ενεργειακά και ιδιωτικοποιήσεις αρχίζει η διαπραγμάτευση Με φορολογικό, ενεργειακά και ιδιωτικοποιήσεις αρχίζει η διαπραγμάτευση Hurriyet: Πραξικοπηματίες περνούν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες Hurriyet: Πραξικοπηματίες περνούν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες Στα παρασκήνια με τη Σαράποβα -Πώς ετοιμάστηκε για τα Οσκαρ [εικόνες & βίντεο] Στα παρασκήνια με τη Σαράποβα -Πώς ετοιμάστηκε για τα Οσκαρ [εικόνες & βίντεο] Συγκλονίζει μάρτυρας του τροχαίου στην Αθηνών – Λαμίας: «Έφευγαν κομμάτια από τα λάστιχα της Porsche» - ΒΙΝΤΕΟ Συγκλονίζει μάρτυρας του τροχαίου στην Αθηνών – Λαμίας: «Έφευγαν κομμάτια από τα λάστιχα της Porsche» - ΒΙΝΤΕΟ Ελληνικές εταιρείες ψάχνουν εναγωνίως αποφοίτους Πληροφορικής Ελληνικές εταιρείες ψάχνουν εναγωνίως αποφοίτους Πληροφορικής Ουρές στις Εθνικές οδούς-Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου Ουρές στις Εθνικές οδούς-Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς και πότε θα πληρώνεται – Ποιοι παίρνουν επιδότηση για ρεύμα, τρόφιμα

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς και πότε θα πληρώνεται – Ποιοι παίρνουν επιδότηση για ρεύμα, τρόφιμα
Πώς και πότε θα πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης;

Κάθε τελευταίο πενθήμερο του μήνα θα πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα οι δικαιούχοι θα βλέπουν στους λογαριασμούς τους το επίδομα για τον προηγούμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δεν θα ξανακλείσει ποτέ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν οποτεδήποτε να κάνουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Κάθε τέλος του μήνα θα γίνονται οι διασταυρώσεις ώστε να πληρώνονται στο τέλος του επομένου μήνα.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν είναι μόνο χρηματικό ποσό, αλλά οι δικαιούχοι συνδέονται με την ειδική κατηγορία λογαριασμών της ΔΕΗ (ΚΟΤ) και επιδοτούνται για τους λογαριασμούς του ρεύματος, επίσης είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) και προμηθεύονται τρόφιμα, τα οποία διανέμονται από τις 57 συμπράξεις της χώρας, ενώ δικαιούνται και σχολικά γεύματα.

Παράλληλα όσοι δικαιούνται άνω των 100 ευρώ τα μισά χρήματα θα πιστωθούν στις ειδικές κάρτες που αποστέλλονται απο τις τράπεζες στους δικαιούχους. Στις κάρτες πιστώνονται χρήματα αλλά δεν μπορεί να γίνει ανάληψη τους αλλά μόνο αγορές. Οι αγορές αφορούν όλες τις συναλλαγές ακόμη και προμήθεια καυσίμων.

Παράλληλα δικαίωμα στη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επιδιώκουν οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, να παράσχουν και σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, που το χάνουν, λόγω χορήγησης άλλων οικογενειακών επιδομάτων.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περίπου 35 – 40.000 τέτοιες οικογένειες που, είτε κινδυνεύουν, είτε χάνουν το ΚΕΑ επειδή στα εισοδήματά του τελευταίου εξαμήνου πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης, προσμετρώνται και τα οικογενειακά επιδόματα. Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια