Ενισχύστε το κυκλοφορικό σας με απλούς τρόπους

Ενισχύστε το κυκλοφορικό σας με απλούς τρόπουςΗ κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να οφείλεται σε πολλές και εξαιρετικά σοβαρές αιτίες, όπως η υψηλή χοληστερίνη, η κακή διατροφή, η λήψη υπερβολικών ποσοτήτων αλατιού, κ.α. Ειδικά αν η διατροφή σας εμπεριέχει παρά πολλά κορεσμένα λιπαρά μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της χοληστερίνης με αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και κατά συνέπεια να επηρεαστεί η λειτουργία του κυκλοφορικού σας συστήματος.
Η διάγνωση αυτών των προβλημάτων και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται είναι φυσικά μόνο θέμα ειδικού αλλά αυτό που εσείς μπορείτε να κάνετε, με απόλυτη ασφάλεια, είναι να αλλάξετε «τα κακώς κείμενα» της διατροφής και της καθημερινότητάς σας γενικότερα και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να παραμείνει υγιής.
Επιλέξτε τροφές που δεν ανεβάζουν τις τιμές της αρτηριακής σας πίεσης
Πρόκειται για υγιεινές επιλογές που θα πρέπει να σας γίνουν συνήθεια:
  • Σπανάκι- Σέλινο
  • Αβοκάντο
  • Αποβουτυρωμένο γάλα
  • Ψάρια
  • Εσπεριδοειδή
  • Ηλιόσποροι
  • Μπανάνες
  • Σόγια
  • Πατάτες
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε μασάζ στα πόδια σας
Χωρίς υπερβολική πίεση μπορείτε να κάνετε μασάζ με μια καλή κρέμα ξεκινώντας από τα πέλματα και ανεβαίνοντας προς τα πάνω στους μύες σας. Έτσι βοηθάτε το αίμα να κυκλοφορήσει καλύτερα και είναι σίγουρο πως θα νιώσετε ανακούφιση. Κάντε το μασάζ την καλή συνήθεια της ημέρας και θα δείτε σημαντική διαφορά στην καθημερινότητά σας.
Απαλλαχτείτε από την νικοτίνη
Για πολλούς και ποικίλους λόγους, προσπαθήστε να κάνετε το κάπνισμα παρελθόν. Εκτός από αιτία πολλών δεινών μπορεί να γίνει αιτία σοβαρών νόσων του κυκλοφορικού συστήματος .
Προσέξτε την πρόσληψη αλατιού
Αν και το αλάτι βρίσκεται παντού και πολλές φορές δεν το βλέπετε αλλά το καταναλώνετε, προσπαθήστε να το αποφεύγετε καθώς συνεισφέρει στην υψηλότερη αρτηριακή πίεση και στην κατακράτηση υγρών.
Βάλτε τα πόδια σας ψηλά με κάθε ευκαιρία και κάντε ποδόλουτρα
Ακόμα και αν διαθέτετε μόνο λίγο χρόνο μέσα στην μέρα για να χαλαρώσετε , σηκώστε τα πόδια ψηλά για να κυκλοφορήσει καλύτερα το αίμα. Μπορείτε να το κάνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας ή αν ξεκουράζεστε στον καναπέ σας, βάλετε ένα μαξιλαράκι κάτω από τα πόδια σας ή απλώστε τα πάνω σε ένα σκαμπό.
Τα ποδόλουτρα είναι ένας απλός και χαλαρωτικός τρόπος επανεργοποίησης της κυκλοφορίας του αίματος. Δοκιμάστε να βυθίσετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό αναμεμειγμένο με λίγο τριμμένο τζίντζερ. Είναι άκρως ευεργετικό για τη καλή κατάσταση των ποδιών σας.
Καταναλώστε πιπεριές καγιέν
Η κόκκινη πιπεριά περιέχει την ουσία καψαϊκίνη, η οποία που έχει την ικανότητα να διεγείρει το καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της χοληστερίνης.
Ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό θα σας κάνει καλό
Προσοχή! Μόνο ένα μικρό ποτήρι και όχι περισσότερο, σε καθημερινή βάση, μπορεί να βελτιώσειτην κυκλοφορία του αίματος.
Πιείτε 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα
Έχει αποδειχτεί πως, με αυτήν την ποσότητα , λαμβάνουμε τα απαραίτητα φλαβονοειδή που βοηθούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του αίματος.
Μην αναβάλετε την άσκηση!
Ακόμα και αν δεν είστε φίλος των περίπλοκων μεθόδων ή της έντονης γυμναστικής, απλά περπατήστε! Η καλύτερη και πιο απλή άσκηση που θα σας βοηθήσει να διατηρηθείτε υγιής και χωρίς κανένα κίνδυνο να τραυματιστείτε. Βάλτε μισή ώρα περπάτημα στην καθημερινότητά σας και θα δείτε αισθητή διαφορά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)