Διαβούλευση των συνδικαλιστών λαϊκών αγορών με τον γενικό γραμματέα εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη

Σε μια μαραθώνια διαδικασία, διάρκειας περίπου 4 ωρών, εξελίχθηκε η χθεσινή διαβούλευση μεταξύ των συνδικαλιστών
λαϊκών αγορών και του γενικού γραμματέα του υπουργείου εμπορίου και προστασίας καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη. Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το σύνολο των θεμάτων, που απασχολούν τον κλάδο του υπαίθριου εμπορίου, καθώς μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έρθει προς ψήφιση ο νέος νόμος. Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχαν η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας­ Θεσσαλίας­ Θράκης.

Ο κ. Παπαδεράκης χαρακτήρισε ως μεγάλο στοίχημα το να εφαρμοστεί ο νέος νόμος, αφού όπως εξήγησε ο συγκεκριμένος χώρος παρουσιάζει τεράστιες παθογένειες, μια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις λειτουργούσαν προκειμένου να τον εκμεταλλευτούν πολιτικά. «Το υπαίθριο εμπόριο δεν θα πρέπει να είναι αποπαίδι του εμπορίου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας του βασικούς άξονες του νέου νόμου τόνισε, ότι βασικοί στόχοι είναι, η διαφάνεια, η απλούστευση των διαδικασιών, ο πληρέστερος έλεγχος τόσο ποιοτικά όσο και ποιοτικά και η προσαρμογή των προστίμων ανάλογα το είδος της παράβασης. 

«Είναι χαρακτηριστικό», ανέφερε «πως σήμερα δεν γνωρίζουμε καν πόσοι απασχολούνται στο υπαίθριο εμπόριο κάτι που αποτελεί ντροπή. Για αυτό και η δημιουργία του ηλεκτρονικού μητρώου παραγωγών και πωλητών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στο νέο νόμο». Αποσαφήνισε πάντως πως καμία άδεια που υπάρχει σήμερα δεν αμφισβητείται. 

Σε ότι αφορά των απλοποίηση των διαδικασιών σημείωσε, ότι στόχος είναι, να μην ταλαιπωρούνται οι επαγγελματίες και παραγωγοί στο πλαίσιο τη ανανέωσης της άδειας τους

Υπογράμμισε, πως στο πλαίσιο προάσπισης της διαφάνειας, θα πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, τις ποσότητες που διακινούν οι παραγωγοί, που τις διαθέτουν και το χρονικό διάστημα που παραμένουν στις λαϊκές αγορές.

Μίλησε για προσαρμογή των προστίμων ανάλογα με το είδος της παράβασης.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές κατέθεσαν πλήθος ερωτημάτων προς τον κ. Παπαδεράκη και τη συνεργάτιδα του Σοφία Κολυβά, λαμβάνοντας τις αντίστοιχες απαντήσεις. Παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις προκειμένου να διευκολύνουν το έργο τους.

Στο σύνολο τους οι συνδικαλιστές ευχαρίστησαν τον κ. Παπαδεράκη, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως τόνισαν είναι η πρώτη φορά που γενικός γραμματέας βρέθηκε εκτός Αθηνών για να συζητήσει μαζί τους. Είναι χαρακτηριστικό, πως στη διαβούλευση μετείχαν εκπρόσωποι σωματείων επαγγελματιών και παραγωγών από την Έδεσσα, τη Ξάνθη, τη Καστοριά, τη Πτολεμαΐδα, την Χαλκιδική, την Ημαθία, τη Σκύδρα, την Κοζάνη, το Κιλκίς και την Κατερίνη.

Επίσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Αστέριος Καστόρης, μέλη του περιφερειακού συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας και ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου και η διευθύντρια της διεύθυνσης λαϊκών αγορών περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Αναστασία Δράκου.

 laikes.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)