Ερωτήσεις του Στρατηγού Συναδινού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αποτέλεσμα εικόνας για Συναδινού
Ερωτήσεις του Στρατηγού Συναδινού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

1)
   Ανάπτυξη και Ανάδειξη Ιαματικών Πηγών

Ο Στρατηγός Συναδινός υπέβαλλε την κάτωθι ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα τη χρηματοδότηση των ιαματικών πηγών με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, η οποία θα αναβαθμίσει τόσο τον Ιαματικό Τουρισμού όσο και τον Τουρισμό Υγείας.
Ακολουθεί η ερώτηση:
Ιαματικές πηγές ονομάζονται οι πηγές τα νερά των οποίων έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Η θεραπευτική τους δράση είναι τριπλής φύσεως: μηχανική, θερμική και χημική. Η χημική δράση, συγκεκριμένα, οφείλεται στην επαφή του δέρματος με τα μεταλλικά στοιχεία του νερού και στη διείσδυσή τους σε αυτό.
Τα ιαματικά νερά πηγάζουν από πετρώματα απ’ όπου αποκτούν τα μεταλλικά συστατικά τους, στα οποία οφείλεται η θεραπευτική δράση. Τοιουτοτρόπως, παρά ορισμένες αντενδείξεις, η υδροθεραπεία έχει γνωστές θετικές επιδράσεις σε μεγάλο αριθμό ασθενειών και παθήσεων.
Η χρηματοδότηση των υποδομών των ιαματικών πηγών μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ, και υποστηρίζει τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος γενικότερα, πέραν των περιορισμών εποχικότητας.(1)
Η προστιθέμενη αξία των υδροθεραπευτηρίων κατά την διανομή του Ιαματικού Φυσικού Πόρου είναι προφανής. Παρά τον διαφορετικό βαθμό και τύπους αναγνώρισης των πηγών αυτών από τις εθνικές αρχές, υπάρχουν άτυποι σύνδεσμοι ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ τους στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης.
Με δεδομένες τις αναγνωρισμένα μοναδικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών στον ευρωπαϊκό χώρο, ερωτάται η Επιτροπή εάν σκοπεύει να αναπτύξει ή να συμμετάσχει σε σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και ανάδειξή τους και εάν προτίθεται να υποστηρίξει πολυεπιπέδως τον ιαματικό τουρισμό.




2)   Αντισυνταγματικές Μνημονιακές Περικοπές
Ο Στρατηγός Συναδινός υπέβαλλε την κάτωθι ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα ότι πολλά από τα μέτρα των εφαρμοστικών νόμων που αφορούν στα μνημόνια είναι αντισυνταγματικά και παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο.
Ακολουθεί η ερώτηση:

Δικαστικές αποφάσεις επιβάλλουν σε δήμους να καταβάλουν αναδρομικά στους εργαζομένους τα χρήματα που απώλεσαν, λόγω των μισθολογικών περικοπών των αποδοχών που επιβλήθηκαν, απόρροια των μνημονίων, από το 2011. Οι μειώσεις αυτές κρίθηκαν μη σύννομες και αντισυνταγματικές.
Οι ενδιαφερόμενοι, διά των προσφυγών, μεμονωμένα ή ομαδικώς ως Σωματεία Εργαζομένων, διεκδικούν δικαστικά τα ποσά των εν λόγω επιδομάτων.
Με βάση τις –άμεσα εκτελεστές– αποφάσεις, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κατάσχεση των λογαριασμών από όπου εξυπηρετούνται οι τρέχουσες ανάγκες των δήμων, οι οποίοι οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο, κινδυνεύοντας να αδυνατούν να καταβάλουν ακόμα και τη μηνιαία μισθοδοσία. Οι δήμοι είναι αντιμέτωποι με μεγάλη περικοπή πόρων οπότε δε διαθέτουν κονδύλια, εξαντλώντας τα περιθώρια των δημοσιονομικών τους αντοχών.
Προφανώς η συμφωνία επί των μέτρων από την πλευρά της τρόικας συνυποδηλώνει άμεσα έγκριση, άρα και ανάληψη μέρους της ευθύνης.
Θεμελιώδη δικαιώματα όπως η πρόσβαση σε αξιοπρεπή εργασία με δίκαια αμοιβή και κοινωνική ασφάλιση τίθενται εν τοις πράγμασι, εν αμφιβόλω.
Ως εκ τούτων, ερωτάται η Επιτροπή εάν λαμβάνει υπ’ όψη, ότι πολλά από τα μέτρα των εφαρμοστικών νόμων που αφορούν στα μνημόνια είναι αντισυνταγματικά και παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο.




Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας