ΓΡΕΒΕΝΑ - Κι όμως ο αθλητισμός στα Γρεβενά ανθεί

Κι όμως ο αθλητισμός στα Γρεβενά ανθεί.Κι όμως ο αθλητισμός στα Γρεβενά ανθεί . Μαζικός και ομαδικός . Είναι πλέον ένα μόνιμα φωτινό άστρο στην πολές φορές μίζερη πραγματικότητα του Νομού μας . Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα τα ευχάρειστα :
Η μεγάλη ομάδα της πόλης ο Πρωτέας , έσωσε μια δύσκολη χρονιά δύο στροφές πριν το τέλος . Μπορεί να μην έπαιξε το ωραίο μπάσκετ που μας έθελξε τα τελευταία χρόνια , άλλα τα προβλήματα και οι ατυχίες φέτος ήτανε πολλά και χτύπησαν τη πόρτα απ’τη 1η κιόλας αγωνιστική . Παρόλα αυτά ο Πρωτέας δε χάλασε στιγμή το ωραίο κλίμα του , που πιστεύω ότι είναι και ο βασικός λόγος που γεμίζει ΠΑΝΤΑ το γήπεδο . Μαζί βέβαια με τη δουλειά που κάνουν όλοι και κυρίως ο εκκολαπτόμενος πολύ καλός προπονητής Γιάννης Χασιώτης . Ομάδα που δουλεύει τόσο καλά σταθερά στα box out στην άμυνα και ψάχνει πάντα την extra πάσα μέσα από καλή κυκλοφορία στην επίθεση , δεν έχει να φοβηθεί τίποτα , όσο στηρίζεται σε Γρεβενιωτόπουλα .
Που πάνε να μας τρελάνουν φέτος , με τη μία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη , σε επίπεδα under 18 . Τα παιδιά μας καταρρίπτουν καθημερινά πλέον πρωτιές . Καταρχήν ο Κεραυνός έφτασε για πρώτη φορά στην Ιστορία της πόλης σε final 8 Παίδων. TEΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ , μια απ’τις μεγαλύτερες , άλλα αναμενόμενη απ’τη στιγμή που όλο το σωματείο δουλεύει σε όλα τα επίπεδα πάνω στην ίδια φιλοσοφία που βασίζεται κυρίως στο πολύ πολύ τρέξιμο . Οι ομάδες που δουλεύουν συνολικά σε ένα πλάνο , κάποια στιγμή δικαιώνονται και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολύ περισσότερα στο μέλλον , ιδίως από το Γυναικείο τμήμα.
Και πάμε τώρα στην ομαδάρα μας . Τα θαυματουργά κορίτσια του ΑΣΤΕΡΑ μετά τη μεγάλη ανατροπή της Πέμπτης , πάνε τώρα τη Κυριακή για το εύκολο . Κερδίζουν το τελευταίο του ομίλου τους Γ.Σ.Γ. και στέφονται πρωταθλήτριες Κεντροδυτικής Μακεδονίας στις Παγκορασίδες , ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην μεγάλη ιστορία του Γρεβενιώτικου Βόλλει . Τη να πρωτοπείς για αυτά τα Κορίτσια . Έλεγα με σιγουριά απ’το Σεπτέμβριο ότι θα βγούν πρώτες , όπως λέω με σιγουριά αυτό που είπα πριν 2,5 χρόνια όταν τις είδα για πρώτη φορά σε προπόνηση . Σε λίγα χρόνια θα μιλάει όλη η Ελλάδα γι αυτές .
Όπως μιλάει για ένα άλλο παιδί θαύμα της πόλης μας . Το Μίλτο Τεντόγλου της Γυμναστικής Ενωσης , που το καλοκαίρι πέταξε για την Ολυμπιάδα και μας κάνει όλους χαρούμενους . Στην Ένωση δουλεύουν καθημερινά κι άλλα ταλέντα όπως φάνηκε κι απ’τις πρωτιές στο πρόσφατο πανελλήνιο Στίβου .
Πρωτιές που δε σταματάνε , αφού και ο Ιστορικός Μ.Ο.Γ. έφερε άλλες δύο Πανελλήνιες , μαζί με τη διοργάνωση ενός ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ κι ενός Πανευρωπαικού enduro . Πρωτοφανή και σημαντικά πράγματα για τη πόλη μας .
Ευχάριστη επίσης νότα και η αναγέννηση του Πυρσού που δείχνει σιγα σιγά να βρίσκει το δρόμο του μέσα από δικά του παιδιά όπως ο Κώστας Ντοβαντζίδης κ.α.
Πιο ευχάριστη όμως είναι η καθημερινή πλέον ενασχόληση των Γρεβενιωτών με το Μαζικό αθλήτισμό . Ο ποδηλατικός γύρος της πόλης τη Δευτέρα που γιορτάζουμε και το Πολιούχο , θα δώσει μια ευχάριστη χροιά σε κάθε σοκάκι της πόλης , όπως γίνεται πλέον κάθε χρόνο και με τις υπέροχες διοργανώσεις των Δρομέων Υγείας .
Ας στηριχτούμε λοιπόν σε αυτό το θησαυρό που περιέγραψα παραπάνω κι ας προσανατολιστούμε σαν πόλη , κοινωνία και αρχές , ώστε να δώσουμε στα υπέροχα παιδιά μας τα αναγκαία τουλάχιστον , για να αθληθούν με τη καρδιά τους , πρώτα για τη χαρά του αθλητισμού και μετά για τις επιτυχίες .
Μια ζωή σ’αυτή τη πόλη είχαμε παιδιά – θύματα . Τώρα επιτέλους έχουμε ΠΑΙΔΙΑ – ΘΑΥΜΑΤΑ . Ας τα στηρίξουμε όλοι όπως μπορούμε από τη θέση του ο καθένας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .
Δουλειές πλέον δεν έχουμε να τους δώσουμε , ο πολιτισμός μας με τη νέα δημοτική αρχή , αφορά μόνο κλαρίνο , κλίτσες και γουρνοχαρές , οπότε το μόνο που μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι χώρο, χρόνο και συνθήκες , να αθληθούν και να παίξουν . Κι ύστερα ξέρουν αυτά . Θα μας κάνουν όπως πάντα υπερήφανους και τότε θα τρέχουμε απο πίσω τους για μία φωτογραφία....

Λιοσάτος Δ. Θωμάς


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)