Εκτός φυλακής ο Ακης: «Εληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου»

Εκτός φυλακής ο Ακης: «Εληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου»O πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δεν αποφυλακίστηκε χθες Τετάρτη για γραφειοκρατικούς λόγος, πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Είναι σημαντική μέρα για μένα, έληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου» δήλωσε βγαίνοντας από τον Κορυδαλλό. «Είναι σημαντική μέρα για μένα, γιατί έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός και ο εγκλεισμός μου στις φυλακές με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου Γιώργου και Κώστα Σημίτη. Αυτά όλα απασχολούν το δικαστήριο μου. Το οποίο σε 2 εβδομάδες θα αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση 5ετους διάρκειας. Έχουν γραφεί πολλά. Έρχεται η ώρα να ειπωθούν όλα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός κατάφερε με τη βοήθεια φίλων του να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ και να πληρώσει την εγγύηση για να βγει από τη φυλακή.

Στις 5 Απριλίου το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή κατά οριακή πλειοψηφία (3-2) την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους είχε εισηγηθεί νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, μιλώντας για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πρώην υπουργού.

Η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει». 

Το ύψος της εγγύησης που ορίστηκε, ανερχόταν στα 200.000 ευρώ, χρήματα τα οποία τελικά συγκέντρωσε από φίλους του ο πρώην υπουργός. 

dikaiologitika.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)