Και στην Ιταλία κερδίζει έδαφος η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Και στην Ιταλία κερδίζει έδαφος η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
Ένα βιβλίο που κυκλοφορεί στα ιταλικά από τις καθολικές εκδόσεις Paoline και έχει τίτλο La Ragazza del Mar Nero (Η κοπέλα της Μαύρης Θάλασσας) ήταν η αφορμή για ένα άρθρο στην εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero. Συγγραφέας του βιβλίου είναι η δημοσιογράφος Μαρία Τάτσου, η οποία μέσα από την ιστορία της οικογένειάς της παρουσιάζει τα γεγονότα της Γενοκτονίας.


«Και στην Ιταλία κερδίζει έδαφος η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων», είναι ο τίτλος του άρθρου της εφημερίδας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ρώμη.

Η Il Messaggero υπογραμμίζει ότι πρόκειται για γεγονός που ξεχάστηκε επίτηδες για ιστορικούς λόγους, «για να μην ταραχθούν πολιτικές ισορροπίες». Προσθέτει δε ότι το όλο θέμα επανέρχεται στη δημοσιότητα σε μια φάση κατά την οποία ο πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος «βρίσκονται πολύ κοντά και προωθούν κοινές διεκδικήσεις».

Από τη μεριά της η συγγραφέας εξηγεί ότι η Γενοκτονία συνδέεται με το όλο θέμα της συνύπαρξης με όποιον είναι διαφορετικός, «ένα θέμα τεράστιας επικαιρότητας στη σημερινή Ευρώπη». Επιπλέον, η Il Messaggero τονίζει στο αναγνωστικό της κοινό ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των πόλεων και των κρατών που αναγνώρισαν τη Γενοκτονία, και σημειώνει ότι στην Ιταλία αν και δεν υπάρχουν επίσημοι σύλλογοι εντούτοις υπάρχουν Πόντιοι που κρατούν ζωντανή τη μνήμη.

pontos-news.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα