ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Παρχάρια και Μωμοέρια, το πρόγραμμα της 13ης πανελλήνας συνάντησης της ποντιακής νεολαίας της ΠΟΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Άργος Ορεστικό

Με θέμα «Παρχάρια και Μεμοέρια από τον Πόντο στη Δυτική Μακεδονία», πραγματοποιείται η 13η πανελλήνια συνάντηση ποντιακής νεολαίας της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς, την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της 13ης πανελλήνιας συνάντησης ποντιακής νεολαίας που θα γίνει στην κατασκήνωση Βογατσικού του δήμου Άργους Ορεστικού είναι το ακόλουθο:
Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9 το βράδυ με την επίσημη έναρξης της συνάντησης με τους χαιρετισμούς του τέους προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) και επίτιμου προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργου Παρχαρίδη, του προέδρου της ΠΟΕ Χρήστου – Δημητρίου Τοπαλίδη, του δημάρχου Άργους – Ορεστικού Αναστάσιου Ξανθόπουλου, του προέδρου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ ) Δυτικής Μακεδονίας της ΠΟΕ Σάββα Αλεξανδρίδη και του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ Γιάννη Παπαδόπουλου.  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο και ποντιακή μουσική βραδιά.
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Οι εργασίες του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2017, θα αρχίσουν μετά το πρωινό, στις 11.30 το πρωί με την πρώτη θεματική ενότητα με θέμα «Τα Παρχάρια από τον Πόντο στο Βέρμιο», με εισηγήτρια την Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου, παραγωγό παραδοσιακών ποντιακών προϊόντων «Βερμίου Γης» και θα ακολουθήσει μεσημερινό γεύμα.
Η δεύτερη θεματική ενότητα θα αρχίσει στις 18.30 με θέμα «Μωμοέρια από τον Πόντο στην Δυτική Μακεδονία. Λαογραφικές και βιωματικές καταγραφές», με εισηγή των Θεόδωρο Πιλαλίδη και θα ακολουθήσει δείπνο και ποντική μουσική βραδιά.
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
Την τρίτη ημέρα των εργασιών, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11 το πρωί, θα αναπτυχθεί το θέμα «Ίδρυση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στόχοι και προοπτικές», με εισηγητές τον Γιώργο Παρχαρίδη, επίτιμο πρόεδρο της ΠΟΕ και τέως πρόεδρο της ΔΙΣΥΠΕ και τον Χρήστο – Δημήτριο Τοπαλίδη, πρόεδρος της ΠΟΕ.
Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει εξαγωγή συμπερασμάτων και τα ψηφίσματα της 13ης πανελλήνιας συνάντησης ποντιακής νεολαίας.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα