ΦΛΩΡΙΝΑ - Δήλωση της πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών, Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου για το πόρισμα της κατολίσθησης στο Ορυχείο Αμυνταίου (Βίντεο)

Το πόρισμα, το οποίο επί της ουσίας αποδίδει την κατολίσθηση στην ενεργοποίηση των δύο παλαιών ρηγμάτων, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα που συνδέονται με την τυχη του οικισμού και των κατοίκων αλλά και με τις ευθύνες που υπάρχουν αναφορικά με την εξέλιξη της εξορυκτικής δραστηριότητας ενώ ήταν γνωστή η ύπαρξη των ρηγμάτων, χωρίς να έχει προηγουμένως μετακινηθεί ο οικισμός.

Σχετικά με τη πώληση η κ. Πναγιωτίδου δήλωσε: Η Ευρωπαϊκή επιτροπή εχει θέσει δεσμευτικό χρονικό όριο υποβολής προτάσεων, διενέργειας του μάρκετ τεστ και ολοκλήρωσης του διαγωνισμού. Το επιχείρημα περί μετάθεσης της υποχρέωσης αποεπένδυσης μετά το 2020, δεν είναι αποδεκτό και δημιουργεί κίνδυνο αλλαγής του ενεργειακού μίγματος με την προσθήκη υδροηλεκτρικών, για τα οποία ήδη πιέζουν οι εγχώριοι ιδιώτες επενδυτές.
Επίσης έκανε αναφορά και στην ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις για την ΔΕΗ που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας