ΚΟΖΑΝΗ - Τέλος στην αυθαιρεσία της ΔΕΥΑΚ προσπαθεί να βάλει πολίτης της Κοζάνης, μηνύοντάς την!

dtjydtjydtjytjytjkdtkdtukiyu
– Συνεχίζεται η τακτική της ΔΕΥΑΚ στο να κόβει το νερό σε καταναλωτές που έχουν χρέη στην τηλεθέρμανση
– Προσπάθεια πολίτη της Κοζάνης να αλλάξει το καθεστώς με τη δημιουργία δεδικασμένου ώστε να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες από τη ΔΕΥΑΚ
Μήνυση υπέβαλλε κάτοικος της Κοζάνης στη ΔΕΥΑΚ η οποία του έκοψε το νερό, χωρίς ο ίδιος να έχει κάποιο ανοιχτό υπόλοιπο σε λογαριασμό ύδρευσης. Ο λόγος που η ΔΕΥΑΚ προέβη σε αυτή την πράξη είναι γιατί ο καταναλωτής είχε οφειλές στην τηλεθέρμανση.
Η διακοπή του νερού έγινε στο κατάστημα που διατηρεί ο ίδιος, απροειδοποίητα, χωρίς κάποιος υπάλληλος να τον έχει ενημερώσει.
Η μήνυση υποβλήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, εναντίον του Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ ως νομίμου εκπροσώπου της Επιχείρησης αλλά και κατά παντός υπευθύνου.
Τι λέει ο καταγγέλλων στο KOZANILIFE.GR
Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με τον πολίτη ο οποίος εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να φτάσει στον Εισαγγελέα.
Ο ίδιος διατηρεί κατάστημα στην Κοζάνη στο οποίο εργάζονται 7 άτομα. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών αλλά και στο ότι το επάγγελμα που ασκεί είναι εποχιακό, υπήρξε μια αδυναμία πληρωμής στον λογαριασμό της τηλεθέρμανσης από πλευράς του, χωρίς όμως να έχει αφήσει απλήρωτο ποτέ τον λογαριασμό του νερού.
Ο ίδιος εξηγώντας τον λόγο που έφτασε στο σημείο να μηνύσει τη ΔΕΥΑΚ αναφέρει στο KOZANILIFE.GR:
«Αποφάσισα να μηνύσω τη ΔΕΥΑΚ όχι τόσο για το προσωπικό μου ζήτημα αλλά κυρίως ως προς τη γενικότερη νοοτροπία της Επιχείρησης. Η κατάσταση στην κοινωνία δεν είναι τόσο καλή όσο αφορά τα οικονομικά και δυστυχώς η συμπεριφορά της ΔΕΥΑΚ δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να έχει μια κοινωφελής επιχείρηση. Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν ένα ελάχιστο ποσό κατανάλωσης σε αυτούς τους πολίτες. Πιστεύοντας ότι εγώ βρίσκομαι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από αυτή τη μερίδα πολιτών, αποφάσισα να διαθέσω τα χρήματα που χρειάζεται κάποιος για να υποβάλει μήνυση, για να σταματήσει επιτέλους ο εκβιασμός που αυθαίρετα ασκεί η ΔΕΥΑΚ προς τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.

Το νερό ως κοινωνικό αγαθό και η κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΚ
Το νερό είναι ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά που υπάρχουν και ο κάθε πολίτης θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτό.
Κατά πόσο αποτελεί κοινωνικό αγαθό κάτι το οποίο κόβεται με τόση ευκολία και όταν ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να ασκηθεί πίεση προς την αποπληρωμή ενός άλλου αγαθού και όχι του νερού;
Ποια είναι η κοινωνική πολιτική που ασκούν στις μέρες μας Δημοτικές Επιχειρήσεις σε ομάδες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα;
Για ποιο λόγο δεν υπάρχουν κοινωνικά τιμολόγια στην τηλεθέρμανση Κοζάνης σε οικονομικά ασθενείς ομάδες;
Το να παρέχεις κοινωνικό τιμολόγιο νερού σε μια οικογένεια που δεν έχει εισοδήματα, μετατρέποντας έναν λογαριασμό νερού από 40 ευρώ σε 32 ευρώ και παράλληλα την ίδια οικογένεια να της κόβεις το νερό επειδή αδυνατεί να πληρώσει 700 ευρώ στην τηλεθέρμανση, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κοινωνική πολιτική.
Ποιοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΚ; Πόσα από τα σπίτια και καταστήματα που τους κόβεται το νερό ανήκουν στους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΚ;
Το KOZANILIFE.GR τον τελευταίο καιρό έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων, προβληματισμών αλλά και καταγγελιών από κατοίκους σχετικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Κοζάνης και διερευνά την κάθε περίπτωση.
Το ζήτημα είναι πόσες από αυτές τις περιπτώσεις κρύβουν από πίσω ένα οικογενειακό δράμα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η απόφαση της Εισαγγελίας Κοζάνης στην περίπτωση του πολίτη που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά του.
Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων