Πρωτοετής σε απόγνωση; 5+1 Tips που σίγουρα θες να ξέρεις

Όσα πρέπει να ξέρεις για να μην πελαγώσεις!

Είσαι πρωτοετής; Μετακόμισες σε άλλη πόλη και αισθάνεσαι χαοτισμένος; Μην αγχώνεσαι καθόλου, θα τα λύσουμε όλα.

Ως προσφάτως αποφοιτήσασα και πτυχιούχα (αχ πόσο το χαίρομαι να το λέω) έχοντας χύσει αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, συγκέντρωσα τις βασικές συμβουλές- tips που θα ευχόμουν να μου είχε δώσει κάποιος όταν πέρασα και ‘γω στη σχολή μου!

Πάμε λοιπόν…

1. Όχι χρωστούμενα φίλες και φίλοι
Και όχι δεν είμαι σε απευθείας μετάδωση με τη μαμά κανενός σας! Άκομα έχετε χρόνο, προλαβαίνετε να σωθείτε. Ακούστε με πριν φτάσετε στο 5ο έτος και χρωστάτε 15 μαθήματα. Ο Σεπτέμβριος είναι μια πονεμένη ιστορία. Είσαι πρωτοετής, στην πρώτη σου εξεταστική και λες «Δε βαριέσαι; Πρώτη εξεταστική είναι θα αφήσω μερικά για Σεπτέμβρη». Μέγα λάθος… Τον Σεπτέμβρη βαριέσαι, ζεσταίνεσαι και είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Σκέψου, ποια ήταν η τελευταία φορά που διάβασες με τις ώρες τον Αύγουστο. Όποτε τα χρωστούμενα παραμένουν, η πίεση αυξάνεται εξεταστική την εξεταστική και θα καταλήξεις πριν το καταλάβεις, τελειόφοιτος με ψυχολογικά! Όχι, παιδιά! Επενδύστε στο μέλλον και την ψυχική σας υγεία και διαβάστε λίγο περισσότερο σήμερα.

2. Γνώρισε τη γειτονιά σου

Είναι εξαιρετικά σημαντικό τις πρώτες σου μέρες στο καινούριο σου σπίτι, να ανακαλύψεις την καινούριο σου γειτονιά. Καταρχάς για να δεις που είναι το μεγάλο σουπερμάρκετ και που είναι το μινι-μάρκετ/ μπακάλικο της κυρα-Μαρίας (για τα ψωνια που πας με το μπουφάν και τη πυτζάμα από κάτω). Επίσης, που είναι το περίπτερο και ακόμα καλύτερα το 24ωρο περίπτερο που θα πας για μπύρες όταν έρθουν απροειδοποίητα οι φίλοι σου στη 1.00 το βράδυ. Ο φούρνος που κάνει την πιο λαχταριστή πρωινή τυρόπιτα και το τσαχπίνικο κρουασάν σε σχήμα καρδούλας αν ήσουν τυχερός το προηγούμενο βράδυ.

Και μετά είναι και οι περιπτώσεις ανάγκης. Πρέπει να ξέρεις που είναι το κοντινότερο φαρμακείο, ο κλειδαράς, το αστυνομικό τμήμα, το ΚΕΠ, το τυπογραφείο.

Κάνε λοιπόν μια μεγάλη βόλτα στη γειτονιά σου για να μην σε πιάσει καμιά περίσταση απροετοίμαστο!

3. Μάθε σιγά- σιγά να μαγειρεύεις

Το πιθανότερο είναι πως, όπως και οι περισσότεροι, θα τρέφεσαι με πιτόγυρα, πίτσες, burgers κι αν είσαι λίγο πιο fancy και με κανένα αγνό παραδοσιακό sushi. Σύντομα όμως θα δεις ότι αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Τα λεφτά δε θα φτάνουν, τα παντελόνια δε θα μπαίνουν και εσύ θα λαχταράς τις φακές και τα φασολάκια της μαμάς σου. Μη γελάς καθόλου, το πάθαμε όλοι.

Γι’ αυτό, να είσαι προνοητικός! Το internet είναι γεμάτο με πεντανόστιμες συνταγές που όσο ανεπίδεκτος και να είσαι με τη μαγειρική, σίγουρα θα μπορείς να τις φτιάξεις. Ποιος ξέρει; Μπορεί να είσαι σαν και μένα και να ανακαλύψεις ότι τελικά γουστάρεις πολύ το δημιουργικό του πράγματος. Άσε που μπορείς να το παίζεις master chef στους φίλους σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Plus, κάνεις καλό στην υγεία σου αφού ξέρεις τι τρως και φυσικά κάνει καλό στη γραμμή σου.

4. Όχι άπλυτα πιάτα!

Και αφού μαγειρέψαμε κι αφού φάγαμε και ήπιαμε, ήρθε η ώρα της λάντζας… Εδώ πρέπει να ακολουθήσεις τη λογική που σου περιέγραψα στα χρωστούμενα μαθήματα. Ό,τι δεν κάνεις τώρα θα πρέπει να το κάνεις x2 αργότερα. Αν βαριέσαι να πλύνεις ένα πιάτο και μια κατσαρόλα τώρα, φαντάσου τι θα γίνει όταν η κουζίνα σου θα μοιάζει λες και τάισες έναν ολόκληρο λόχο. Μην τρέφεις αυταπάτες… Μην περιμένεις να σου έρθει όρεξη για να το κάνεις, δεν είναι τούρτα φράουλα, είναι πλύσιμο-πιάτων.

5. Καθάρισε μία φορά την εβδομάδα!

Ε, εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να έχεις πιάσει το σκεπτικό μου. Πριν εμφανιστούν κατσαρίδες και αράχνες, καθάρισε. Αν το κάνεις μία φορά τη βδομάδα, θα σου παίρνει μία ωρίτσα. Ενώ αν το κάνεις μια φορά το 2μηνο θα χρειάζεσαι 5-6 αν βάλεις και τα διαλείμματα. Επιπλέον, το καθαρό περιβάλλον βοηθά στην εξάλειψη του στρες, στη συγκέντρωση, για να μην αναφέρω ότι μπορείς να δεχθείς επισκέψεις χωρίς να ντρέπεσαι ότι θα προσέξουν την οικογένεια αραχνών που εκτρέφεις στη γωνία του σαλονιού.

6. Φτιάξε το ωράριο του ύπνου σου όσο είναι ακόμα νωρίς

Είμαι σίγουρη ότι έχεις κάνει τη νύχτα- μέρα με τα ατελείωτα ξενύχτια. Όλοι οι πρωτοετείς είναι λες και έχουν καταπιεί έναν κουβά μπαταρίες ντούρασελ!! Δεν υπάρχει η λέξη κούραση στο λεξιλόγιό τους. Ίσως γιατί συνήθως ως πρωτοετής, κοιμάσαι περίπου ένα 14ωρο κατά τη διάρκεια της μέρας για να είσαι όρθιος τη νύχτα. Μόλις όμως ο οργανισμός συνηθίσει να λειτουργεί στα συγκεκριμένα ωράρια, θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναπρογραμματιστεί. Γιατί θα ΠΡΕΠΕΙ να επαναπρογραμματιστεί. Προκειμένου να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, που μη γελιέσαι, εξακολουθούν να υπάρχουν.

 neolaia.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χ. Σωτηριάδης: "Ένα έτοιμο έργο που παραδόθηκε στην εγκατάλειψη" (Βίντεο - Συνέντευξη)