Φοιτητική ζωή: 5 λάθη που αν τα κάνεις θα καταστρέψεις την ζωή σου


Αν κάνεις αυτά τα λάθη, καλό θα ήταν να αρχίσεις να αλλάζεις καποια πράγματα!

Όλοι κάνουμε λάθη. Το λάθος είναι βαθιά ριζωμένο μέσα στο μυστήριο της ύπαρξης του ανθρώπου. Γιατι χωρίς αυτό, δεν υφίσταται και το σωστό! Μερικές φορές όμως τα λάθη δεν διορθώνονται με αποτέλεσμα να κάνεις κάτι απερίσκεπτα που όμως θα επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την μεταγενέστερη ζωή σου! Τσέκαρε απο κάτω 5 λάθη τα οποία αν τα κάνεις όσο σπουδάζεις, μπορεί να σου στοιχίσουν το μέλλον σου!

1. Να πιάσεις δουλειά και να ξεχάσεις τους στόχους σου.
Είναι τελείως κομπλέ να δουλέυεις παράλληλα με τις σπουδές σου ιδίως αν έχεις βιοποριστικά θέματα η δεν θέλεις να επιβαρύνεις τους γονείς σου.
Μην πάρεις την γλύκα των χρημάτων και της αυτονομίας όμως και επαναπαυτείς. Αυτό το τραγικό λαθος μπορεί να σου στοιχήσει τις σπουδές σου και συνεπώς μια ευκαιρία για ένα πιο όμορφο μέλλον.
Πολλοί την πατήσανε έτσι και πίστεψε με… δεν θέλεις να φτάσεις τα 30 και να δουλέυεις bar η σέρβις και νύχτα. Θα σε φθείρει. Άσε που απο μια ηλικία και έπειτα δεν θα σε προσλαμβάνουν, ειδικά αμα είσαι κοπέλα. Θα προτιμάνε πιστιρίκες.

2. Η κατάρα του αιώνιου φοιτητή.
Άπαξ και «κολλήσεις» αυτή την κατάρα την γάμησες ακραία γιατι όχι μόνο θα ταλαιπωρηθείς παραπάνω αλλα θα χάσεις και πολύτιμα χρόνια απο την ζωή σου τα οποία θα μπορούσαν να είναι παραγωγικά ή θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί διαφορετικά. Η να τα περνούσες με οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα. Τα χρόνια περνάνε και δεν επιστρέφουν. Συνειδητοποίησέ το αυτό και προχώρα προς τους στόχους σου.

3. Ανάλωση σε σχέσεις που δεν οδέυουν πουθενά.
Είναι πολύ ωραίο να καυλαντίζεις και να μοιράζεσαι τον χρόνο σου με κάποιον ή και κάποιους. Όταν όμως αυτό παρεμβάλλει με τα διαβασματά σου και σε βγάζει εκτός πορείας, υπάρχει μεγάλο πρόμπλεμ.
Αναρρωτήσου ένα πράγμα και μόνο. Ο άνθρωπος με τον οποίο είσαι, στηρίζει τους στόχους σου και σέβεται την προσπάθειά σου; Σου προσφέρει χαρά; Αν ναι, μη σου πώ οτι θα σε βοηθήσει αυτό κιόλας! Κράτα αυτή τη σχέση! Άν όχι, απέβαλλε αυτόν τον άνθρωπο όσο και να ταλαιπωρηθείς και συνέχισε την πορεία σου!

4. Κακή διατροφή.
Ήταν επόμενο οτι θα επεκτεινόμουν πάνω και σε αυτό. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη χρόνου και… απλά δεν σου φτάνουν οι ώρες!
Είναι απόλυτα κατανοητό, είναι ένα φυσικό συνεπακόλουθο της ενήλικης ζωής. Αλλά μάθε ένα πράγμα. Τα κατηργασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα fast food και γενικά ολη αυτή η σαβούρα που επικρατεί μπορεί αρχικά να σε βολέψει αλλα μακροπρόθεσμα θα έχεις ανεπιθύμητες αλλαγές στο σώμα σου, στο μυαλό σου και στην ψυχολογία σου.
Όσο για το σώμα, οι τροφές αυτές δεν έχουν καμία θρεπτική αξία οπότε υστερείς απο τον οργανισμό σου ουσίες απαραίτητες για την υγεία και την ευεξία σου. Όσο για τον εγκέφαλο, αυτός υποφέρει περισσότερο απο όλα σε αυτο το σενάριο γιατί δεν λαμβάνει τις ουσίες που χρειάζεται για την σωστή λειτουργία του.
Η ψυχολογία σου μακροπρόθεσμα θα πέφτει ολοένα και παραπάνω και ειδικά σε απαιτητικές συνθήκες η κατάθλιψη και το άγχος θα σε τρώνε ζωντανό.

5. Καταχρήσεις.
Και όχι, δεν εννοώ ναρκωτικά προφανώς. Θα ήταν ηλίθιο να γίνει αναφορά σε αυτό εξ’ αρχής γιατι πολύ απλά ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ακόμα και ο πιο χαζός θα το αντιλαμβανόταν αυτο.
Εγώ μιλάω για «απλά» πράγματα όπως αλκόολ και τσιγάρο.
Φαινομενικά είναι αθώα και λες τι λέει τωρα το ΚΑΠΗ. Ακου λοιπόν. Σε κάνουν να πιστέυεις οτι είναι αθώα γιατι είναι ύπουλα. Οι ουσίες αυτές θα επιβραδύνουν τον οργανισμό σου στο έπακρο και θα αισθάνεσαι διαρκή κόπωση. Δεν θα συγκεντρώνεσαι στο διάβασμα όπως πρέπει και το μυαλό σου δεν θα συγκρατεί όλες αυτές τις πληροφορίες.
Και πρωτού βιαστείς πάλι να το αντικρούσεις αυτο θα σου παραθέσω το εξής επιχείρημα. Δεν σου είπα οτι η χρήση ειναι κακή, αλλα η κατάχρηση.

https://www.neolaia.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα