Η ποντιακής καταγωγής Αλεξάνδρα Πασχαλίδου έγινε στόχος νεοναζί στη Σουηδία (Φώτο)

Η ποντιακής καταγωγής Αλεξάνδρα Πασχαλίδου έγινε στόχος νεοναζί στη Σουηδία
Στο στόχαστρο Σουηδών νεοναζί μπήκε η ποντιακής καταγωγής δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, που έχοντας πέσει η ίδια θύμα ρατσισμού από την παιδική ηλικία της στέκεται με συνέπεια στο πλευρό των μεταναστών στη δεύτερη πατρίδα της, τη Σουηδία.

Όπως η ίδια αποκάλυψε με ανάρτησή της στο Twitter και το Instagram, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ναζιστικής οργάνωσης NMR στο Γκέτεμποργκ χρησιμοποιήθηκαν πλακάτ με το πρόσωπό της και τη λεζάντα «παράνομη»!
«Οι Ναζιστές διαδηλώνουν σήμερα στο Γκέτεμποργκ. Σε μία από τις πιο σύγχρονες και οικονομικά ευημερούσες δημοκρατίες του κόσμου. Χρησιμοποιούν την εικόνα μου. Στοχοποιούν μια γυναίκα με ύψος 1,60 cm, ανεξάρτητη δημοσιογράφο χωρίς σωματοφύλακες και υποστήριξη από εργοδότες. Πόσο θλιβερό; Ευχαριστώ τους γενναίους ανθρώπους που αντιστέκονται. Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Ποτέ δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να σιγήσει. Δεν κάνουμε βήμα πίσω απέναντι στον ναζισμό και τον ρατσισμό», έγραψε στο μήνυμά της.
Δεν είναι η πρώτη φορά
Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, πριν από λίγους μήνες, είχε αναφέρει ότι στο παρελθόν είχε δεχθεί ανώνυμες απειλές. «Θα σκοτώσουμε εσένα και την οικογένειά σου», έγραφε γράμμα που βρήκαν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού τους. Τότε ήταν μόλις 9 ετών. Στην πορεία της ζωής της, ρατσιστές δεν δίστασαν να απειλήσουν ότι θα έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα ή ότι θα την υπέβαλαν σε σεξουαλικά βασανιστήρια. Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου είχε περιγράψει τον ρατσισμό που βίωσε αποκαλύπτοντας πως την είχαν χαρακτηρίσει «Γουρούνι με μαύρα μαλλιά». «Αν δεν φύγεις από τη χώρα σε 24 ώρες θα σκοτώσουμε εσένα και την οικογένειά σου» έγραφε το ανώνυμο γράμμα που έφτασε στο σπίτι της με το ταχυδρομείο, όταν εκείνη ήταν 9 ετών. Η μητέρα της πήρε το γράμμα και πήγε στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε είπε πως «Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή η απειλή είναι ανώνυμη».

«Είμαι ευγνώμων και προνομιούχος που δουλεύω ως δημοσιογράφος στη Σουηδία αλλά από την πρώτη μου μέρα στη δουλειά, 20 χρόνια πριν (μέχρι σήμερα) με έχουν αποκαλέσει πόρνη, τσούλα, αηδιαστική μετανάστρια. Εβραία, τσιγγάνα, μουσουλμάνα!» τόνισε η Ελληνίδα δημοσιογράφος. 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)