ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Διαμαρτυρία των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα εργασιακά δικαιώματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΤον τελευταίο καιρό ο Σύλλογος μας γίνεται αποδέκτης παραπόνων σχετικά με διάφορα θέματα που καταστρατηγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, δημιουργούν έντονο προβληματισμό και παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Συγκεκριμένα:
  • Ζητήθηκε από τις συναδέλφους νηπιαγωγούς οπωσδήποτε να δικαιολογούν εγγράφως και να αναφέρουν λεπτομερώς τους λόγους που ζητούν άδεια!
  • Ζητήθηκε  να παραμείνουν εκτός ωραρίου στη θέση τους για να καλύψουν κενά ή να κρατήσουν περισσότερα των 25 νηπίων!!
  • Ακόμη και σήμερα δεν καταμετράται η ώρα σίτισης στους εκπαιδευτικούς ειδικότητας ή στους δασκάλους που ναι μεν μπορεί να μην είναι υπεύθυνοι ολοημέρου, έχουν όμως τη 2η ώρα ολοημέρου μάθημα.
  • Ζητήθηκε από συνάδελφο δασκάλα να αναπληρώσει νηπιαγωγό.
Θεωρούμε πως όλες αυτές οι ενέργειες καταστρατηγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και καταπατούν την αξιοπρέπεια μας. Άλλωστε όλοι οι συνάδελφοι και όλες οι συναδέλφισσες έχουν αποδείξει εμπράκτως πως και συνεπείς είναι και οι νηπιαγωγοί ειδικά, μόνες τους αυτοπεριορίζονται στη χρήση αδειών, κατανοώντας τις ελλείψεις για τις οποίες φυσικά δεν είναι υπεύθυνες/οι. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει η διεύθυνση να γνωρίζει πως είναι εργαζόμενοι με δικαιώματα και άνθρωποι που τους ανακύπτουν καθημερινά προβλήματα. Το υπουργείο από την άλλη πλευρά, μέσα στη μέγγενη των μνημονίων αντιμετωπίζει επιφανειακά την εκπαίδευση στο σύνολό της. Δεν προσλαμβάνονται νέοι συνάδελφοι και δεν μειώνεται η αναλογία μαθητών, εκπαιδευτικών. Η αριθμητική μόνο παρακολούθηση μέσω του my school δε δίνει λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα.
Για το λόγο αυτό:
  • Ζητούμε από τη διεύθυνση να λάβει σοβαρά όλες τις επισημάνσεις μας και τη διαμαρτυρία μας και να φροντίσει για την ηρεμία στις σχολικές μονάδες. Με πνεύμα συνεργασίας, σεβασμού και αλληλοκατανόησης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
  • Καλούμε όλους και όλες να απευθύνονται στο σύλλογο όταν αισθάνονται ότι καταπατούνται τα εργασιακά τους δικαιώματα είτε αυτό αφορά το ωράριο είτε τις άδειες είτε οποιοδήποτε άλλο θέμα και να ζητούν όταν τους ανατίθεται οποιαδήποτε ενέργεια αυτό να γίνεται εγγράφως και όχι προφορικώς.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΟΛΤΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                                               ΠΑΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)