Τι προγραμματίζει η ΠΟΕ για την διοργάνωση του 13ου φεστιβάλ ποντιακών χορών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Οι τελευταίες λεπτομέρειες, για το πώς θα κινηθούν οι 2.500 χορευτές από όλη την Ελλάδα, οι συνοδοί τους, αλλά και όλοι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το 13ο πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών, αυτήν την μεγάλη γιορτή νεολαίας και πολιτισμού των απογόνων προσφύγων Ελλήνων του Πόντου, συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Λ. Νίκης 1), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το 13ο πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών της ΠΟΕ, πραγματοποιείται για τρίτη φορά στην Αθήνα, και θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017. Το πρώτο έγινε στο κλειστό αθλητικό στάδιο Ταεκβοντο, το δεύτερο στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και το τρίτο πραγματοποιείται φέτος και πάλι στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά.
POE.D.S.4.11.20171
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Ομοσπονδία η επιτυχημένη διοργάνωση ενός ακόμη φεστιβάλ και μάλιστα στην Αθήνα, όπου αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 2.500 χορευτές από όλη την Ελλάδα και το μεγάλο βάρος που πέφτει στους ώμους του διοικητικού συμβουλίου του διοργανωτή Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ) Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ, να φέρει εις πέρας μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, που έχει χιλιάδες φιλοξενούμενος από όλη την Ελλάδα.
BARYTHIMIADIS.GIORGOS.POE.4.11.2017IMG 4110
Ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης, αναπτύσσει με λεπτομέρεια τις δράσεις που πρόκειται να γίνουν για την καλύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο οποίος ανέφερε πως το εφετεινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην οικογένεια των Υψηλαντών και παρουσίασε τα βήματα τα οποία είναι ενδεδειγμένα να ακολουθήσουν όσοι έρχονται οργανωμένα από όλη την Ελλάδα.
POE.D.S.4.11.20172
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την σταδιακή άφιξή των αποστολών στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο χώρο όπου έχει ανεγερθεί το μνημείο γενοκτονίας στον Πειραιά, όπου θα βρίσκεται ο δημιουργός του Παναγιώτης Τανιμανίδης, και θα ενημερώνει για το σκεπτικό που έκανε το μνημείο και τι αυτό συμβολίζει.
GENOKTONIA.PEIRAIAS.MNHMEIO.213
Ο χώρος του μνημείου γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την ημέρα των εγκαινίων που παραδόθηκε στο κοινό τον Μάιο του 2017
Στη συνέχεια οι αποστολές θα κατευθύνονται προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα γίνεται η πρόβα εισόδου, και στη συνέχεια οι χορευτές με τους συνοδούς τους, θα κατευθύνονται προς τα ξενοδοχεία, όπου και θα τακτοποιηθούν.
STADIO.EIRHNHS.FILIAS
Θα ακολουθήσει η επιστροφή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου στις 6 το απόγευμα θα αρχίσει το 13ο πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα κρατήσει περίπου μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Την καλλιτεχνική επιμέλεις του 13ου πανελλαδικού φεστιβάλ ποντιακών χορών της ΠΟΕ έχει ο Ηλίας Υφαντίδης. 
Η είσοδος για το φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Όμως το φεστιβάλ δεν τελειώνει εκεί για όσους θέλουν να γλεντήσουν. Σε έναν χώρο κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα υπάρξει χορός για όλους, όπου θα συμμετέχουν δεκάδες καλλιτέχνες για διασκέδαση μέχρι το πρωί, όμως εκεί θα υπάρξει είσοδος, όπως γίνεται σε όλα τα κέντρα διασκέδασης.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς