Κοινωνικό Μέρισμα 2017: Πότε θα δοθεί στους δικαιούχους;

Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα μοιράσει τα περίπου 750 εκατ. σε τρεις κατηγορίες πολιτών με το κοινωνικό μέρισμα 2017. 

Στις οικογένειες που είναι ενταγμένες στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και ανέρχονται σε 273.913, στους μακροχρόνια ανέργους με παιδιά και σε συνταξιούχους που λαμβάνουν πολύ χαμηλή σύνταξη.

Περίπου 300 εκατ. προορίζονται για 2.650.000 συνταξιούχους που τους είχαν γίνει παράνομες κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2016, καθώς ο υπολογισμός είχε γίνει στο αρχικό ποσό σύνταξης, πριν από την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Τα ποσά που θα διανεμηθούν θα έχουν διαβάθμιση ανάλογα με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα «εξαπτέρυγά» της» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Προς το τέλος του μήνα θα έχουμε τις οριστικές αποφάσεις και το Κοινωνικό Μέρισμα 2017 θα δοθεί σίγουρα πριν τα Χριστούγεννα.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!


Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καστοριάς Σπύρος Παπαχρήστου

Ορφανά παιδιά από την Συρία απαντούν στο «Τι θα έλεγαν στον μπαμπά τους» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές