ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ….ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΤΣΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

Ποιός δεν θα ήθελε να αποδράσει για λίγο από την καθημερινότητα και να βρεθεί κοντά στη χιονισμένη φύση . Ιδανική επιλογή αποτελούν τα χιονοδρομικά κέντρα.
Στην Καστοριά το χιονοδρομικό κέντρο στο Βίτσι προετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη επιδείνωση του καιρού που δεν θα είναι άλλη από μια παρατεταμένη χιονόπτωση. Άλλωστε για να επισκεφτεί κανείς ένα χιονοδρομικό κέντρο δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνει σκι. Μόνο η ομορφιά των χιονισμένων πλαγιών και η παρείστικη ατμόσφαιρα αρκούν για μια εξόρμηση.
Ο πρόεδρος του ΣΧΟΚ Γιώργος Νικητίδης αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι »το διάστημα αυτό ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης του χιονοδρομικού αλλά και οι απαραίτητες βελτιώσεις στις υποδομές προκειμένου να διασφαλιστεί πρωτίστως η ασφάλεια των εγκαταστάσεων».
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι εργασίες στο χιονοδρομικό γίνονται χάρη στην καλή διάθεση και την προσωπική δουλειά των ίδιων των μελών του συλλόγου.
Πριν από  δύο χρόνια ο ΣΧΟΚ έλαβε επιχορήγηση από το Δήμο Καστοριάς για την ολοκλήρωση απαραίτητων έργων. Η επιχορήγηση αποδείχθηκε δυστυχώς ,ελάχιστη σε σχέση με το πραγματικό κόστος των έργων ,καθώς στην πορεία προέκυπταν ανάγκες τις οποίες καλούνταν ο σύλλογος να καλύψει εάν ήθελε να συνεχίσει την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. Ευτυχώς πάντα δίπλα στον ΣΧΟΚ θα είναι τα μέλη του αλλά και οι φίλοι που συνεισφέρουν για να παραμείνει ενεργός και να συνεχίσει το έργο του ,δίνοντας ζωή στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής. Εχθρός ,από την άλλη πλευρά, για κάθε χιονοδρομικό αποτελούν τα τελευταία χρόνια ,οι υψηλές θερμοκρασίες, που έχουν ως  αποτέλεσμα λιγότερο χιόνι,λιγότερες μέρες χιονοκάλυψης και φυσικά λιγότερες μέρες δουλειάς για τα χιονοδρομικά κέντρα. Για το ζήτημα αυτό προβληματίζεται έντονα και ο ΣΧΟΚ. Όπως ενημέρωσε ο κος Νικητίδης ΄΄ήδη σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς ο σύλλογος έχει ξεκινήσει διαδικασία μεταφοράς ενός μηχανήματος διάρθρωσης στο χιονοδρομικό. Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα βελτιώσει χωματουργικά την κατάσταση ,ισοπεδώνοντας τις πίστες ,οι οποίες έχουν τεράστια χαντάκια ,λόγω του καιρού, και δημιουργώντας τέτοιες προυποθέσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα και με λιγότερο χιόνι».
Προσδοκία του συλλόγου αλλά και των φίλων του σκί για φέτος είναι να υπάρξει χιόνι και γιατί όχι πριν από τις γιορτές για να μπορέσουν οι επισκέπτες να δούν και μια διαφορετική εικόνα της Καστοριάς.
Βασική προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια με κυρίαρχο αίτημα του ΣΧΟΚ οι ομάδες και οι αθλητές του σκι να μπορούν να κάνουν τις προπονήσεις τους στο χιονοδρομικό του Βιτσίου και όχι να αναγκάζονται να μετακινούνται διαρκώς σε άλλα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας όπου υπάρχει χιόνι και οι συνθήκες είναι κατάλληλες.
Ελένη Μελά




Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ