5 Σημαντικοί λόγοι γιατί θα πρέπει ΟΛΟΙ να αυvανιζόμαστε. Ο 4ος είναι ο πιο σημαντικός!


Όταν είμαστε έφηβοι και αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε την σεξουαλικότητά μας, δεν υπάρχει κάτι πιο ντροπιαστικό από το να μπει ο γονιός στο δωμάτιο ενώ αυνανιζόμαστε. Εκτός από το ότι είναι μία πολύ προσωπική στιγμή, υπάρχει ένα κομμάτι μας που φωνάζει πως είναι κάτι ‘λάθος.’
Οι γυναίκες τείνουν να νιώθουν ιδιαίτερα άσχημα καθώς ο γυναικείος αυνανισμός θεωρείται ακόμα ταμπού στην κοινωνία μας. Ρωτήστε τις φίλες σας – πόσες θα παραδεχτούν ότι αυνανίζονται;


Ωστόσο, ο αυνανισμός δεν θα πρέπει να θεωρείται μία βρώμικη και ανήθικη πράξη. Εκτός από το ότι είναι απολύτως φυσιολογικός, έχει και πολλά οφέλη στην υγεία που πιθανώς να μην γνωρίζετε:

Το κύριο όφελος είναι ότι μαθαίνουμε το σώμα μας. Πρώτα πρέπει να μάθουμε τι μας αρέσει έτσι ώστε να μπορέσουμε να να βρούμε την μέγιστη ευχαρίστηση με τον σύντροφό μας. Εκτός από αυτό, υπάρχουν και πολλά άλλα οφέλη που  θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον αυνανισμό:

1. Μπορεί να μειώσει το άγχος και το στρες

Απελευθερώνει ενδορφίνες, αδρεναλίνη, ντοπαμίνη και σεροτονίνη και έτσι μειώνει το στρες και αυξάνει την διάθεση.

2. Μπορεί να μειώσει τον πόνο

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μειώνουν το αίσθημα του πόνου. Έτσι, ο αυνανισμός μπορεί να ανακουφίσει τις γυναίκες από τους πόνους της περιόδου και τις κράμπες και είναι μία πολύ πιο ευχάριστη εναλλακτική των παυσίπονων.

3. Μπορεί να ενισχύσει την ενέργειά σας και να αναζωογονήσει  τα όργανα

Ενώ η σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει την υγεία, μία έρευνα έδειξε πως ο αυνανισμός γενικά αυξάνει την δύναμη ενός αθλητή και την ευκινησία του πολύ περισσότερο.

4. Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και αποτρέπει μολύνσεις

Σύμφωνα με έρευνες, η εκσπερμάτιση μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη στους άντρες. Αυτό γιατί απομακρύνει τα ανεπιθύμητα βακτήρια από το σώμα και κρατάει καθαρή την περιοχή. Μία άλλη έρευνα έδειξε πως ο οργασμός ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι αποτρέπονται μολύνσεις.

5. Μπορεί να σας βοηθήσει να πέσετε για ύπνο γρηγορότερα

Όταν έχουμε έναν οργασμό, οι μυς χαλαρώνουν και απελευθερώνεται η ένταση που μας κρατάει ξύπνιους. Μετά, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κοιμηθείτε. Ο αυνανισμός βοηθάει ανθρώπους που είναι πιεσμένοι να απελευθερώσουν αυτή την ένταση.

Φυσικά, είναι σημαντικό να ξέρουμε πόσο συχνά θα πρέπει να αυνανιζόμαστε. Οι άντρες είναι καλό να εκσπερματώνουν 21 φορές τον μήνα για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Ωστόσο, οι υπερβολές μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς. Όπως βλέπετε, ο αυνανισμός δεν είναι ‘λάθος’ και ούτε κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρεπόμαστε…


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ορφανά παιδιά από την Συρία απαντούν στο «Τι θα έλεγαν στον μπαμπά τους» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Νυφοπάζαρο 2019 (Φώτορεπορταζ)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη