Συνέντευξη για δουλειά: 8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις!


Συνέντευξη για δουλειά: Πρόσεξε τι κάνεις, πρόσεξε τι λες!

Ησυνέντευξη για δουλειά έχει μια συγκεκριμένη διαδικασία και πρέπει να ξέρεις πως να διαχειριστείς εκείνη τη στιγμή καθώς θες και εσύ να αποκτήσεις την εργασία γαι την οποία έστειλες βιογραφικό!

Είναι σίγουρα αγχωτικό να ξέρεις πως σε λίγη ώρα θα καλεστείς σε ένα ένα γραφείο όπου θα πρέπει να απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν την επαγγελματική σου ζωή ακι να κάνεις συζήτηση με έναν άνθρωπο που θα κρίνει αν είσαι ικανός να αναλάβεις τη δουλειά γαι την οποάι έστειλες βιογραφικό. Συνέντευξη για δουλειά ίσον άγχος!

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ όταν βρεθείς σε συνέντευξη για δουλειά! 

1.Να εμφανιστείς 2 λεπτά πριν από τη συνέντευξη. Είναι πολύ βασικό αν δείχνεις συνέπεια. 15 λεπτά πριν από το interview είναι καλά!

2.Nα είναι βρώμικα τα νύχια σου! Είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα, πρέπει να δείχνεις ότι έχεις καθαρά άκρα. Για κάποιον λόγο φαίνεται πως μετράει πολύ, σύμφωνα με έρευνες!

3.Να φανείς ψώνιο. Και πολλοί από εμάς το έχουμε κάνει με τεράστια επιτυχία στο παρελθόν. Μίλα γαι εσένα και γαι τις επιτυχίες χωρίς να υπερτονίζεις τα πάντα!

4.Μην αναφερθείς ποτέ από μόνος/η σου για τον μισθό στην πρώτη συνέντευξη. Σύμφωνα με μελέτες, δείχνεις «πεινασμένος » και πως δε σε νοιάζει για τη δουλειά αλλά μόνο για τις χρηματικές απολαβές.

5. Μη φύγεις από τη συνέντευξη χωρίς να ρωτήσεις ποια είναι τα επόμενα βήματα. Όταν ρωτάς για αυτό που «έρχεται» δείχνεις πως ενδιαφέρεσαι και πως θες να προχωρήσει.

6.Μην ντυθείς σαν να πηγαίνεις για καφέ με τους κολλητούς σου. Η πρώτη εντύπωση μετρά πολύ στην πρώτη συνέντευξη που θα δώσεις. Ντύσου casual ή formal ανάλογα τη δουλειά και φρόντισε να είσαι περιποιημένος/η χωρίς υπερβολές.

7. Μη ξεχνάς να χαμογελάς! Πολλοί κάνουν το λάθος και φαίνονται σαν να έχουν καταπιεί κοντάρι και ξεχνούν το χαμόγελο τους! Ένα αληθινό χαμόγελο πάντα βοηθά!

8. Μην παριστάνεις πως γνωρίζεις για κάτι, όταν σου είναι παντελώς άγνωστο! Δεν είναι κακό να μη γνωρίζεις κάτι! Ίσα, ίσα με τον σωστό τρόπο μπορείς να δείξεις πως έχεις όλη την καλή πρόθεση για να το μάθεις!

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ορφανά παιδιά από την Συρία απαντούν στο «Τι θα έλεγαν στον μπαμπά τους» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Νυφοπάζαρο 2019 (Φώτορεπορταζ)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη