Θεοφύλακτος Ζυμπίδης - «Ο Τουρισμός Αποτελεί Ένα Ισχυρό Εργαλείο Ανάπτυξης(Ρεπορτάζ)

Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»
Βαθιά ανάσα πήρε ο τουρισμός στο νομό Καστοριάς, με επίκεντρο την πόλη το δωδεκαήμερο των εορτών των Χριστουγέννων μέχρι και τα Θεοφάνεια, αφού τα πράγματα ήταν σαφώς καλυτέρα σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. 
Ο τουρισμός αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης Για ένα ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων τις ημέρες των εορτών στην Καστοριά που άγγιξε περίπου το 85% έκανε λόγο, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεοφύλακτος Ζυμπίδης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού τα Χριστούγεννα και στο έθιμο των Ραγκουτσαριών.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η Εταιρία Τουρισμού είχε προβεί σε κινήσεις προβολής των Ραγκουτσαριών, ώστε να προσελκύσουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται από όλα τα μέρη της Ελλάδας. «Πήγαμε πολύ καλά από τουριστική κίνηση τις ημέρες των Χριστουγέννων. Στο κομμάτι αυτό βοήθησε αρκετά ο καιρός και ημέρες που συνέπεσαν οι γιορτές . Οι πληροφορίες μου λένε ότι υπήρχε μια πληρότητα πολύ καλή. Κυμάνθηκε μάλιστα σε πολύ καλά επίπεδα της τάξης του 80-85%», δήλωσε ο κ. Ζυμπίδης.
Ο ίδιος , τόνισε ότι η προβολή του τόπου μας δεν σταματάει με τα Καστοριανά Καρναβάλια, αλλά η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: «Ο στόχος της περιφέρειας, είναι να δημιουργήσει και να προσφέρει ένα ελκυστικό και «αυθεντικό» προϊόν, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας πάνω από όλα ποιότητα Πέρα όμως από αυτό επιβάλλεται να διατηρήσουμε τον πολιτισμικό και περιβαλλοντικό πλούτο, διασφαλίζοντας παράλληλα την τουριστική κίνηση και ανταγωνιστικότητα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Δεν πρέπει επίσης να, ξεχνάμε, ότι ο τουρισμός αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης», κατέληξε ο κ. Ζυμπίδης.
Εφημερα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Δώρα Κωτσοπούλου

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)