ΚΟΖΑΝΗ - Επίτιμος Διδάκτορας ο Σ.Ξαρχάκος στο ΤΕΙ (Φώτο)


Επίτιµος ∆ιδάκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αναγορεύτηκε ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, σε τελετή που  πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Τριών Ιεραρχών, χθες  ∆ευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα, στο αµφιθέατρο του ΤΕΙ ∆υτικής Μακεδονίας «Σπύρος Αρσένης» στην Κοζάνη. 

Η τελετή Αναγόρευσης έγινε  με κάθε επισημότητα παρουσία πλήθους κόσμου,  που χειροκρότησε με θέρμη την απόφαση του Τεχνολογικού ιδρύματος να τιμήσει έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ιστορίας μας, τιμώντας το έργο και την μεγάλη προσφορά του Σταύρου Ξαρχάκου προς το κοινωνικό σύνολο, τις τέχνες, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Η τελετή  αναγόρευσης ξεκίνησε με την  προσφώνηση από τον Πρύτανη κ. Στέργιο Γκανάτσιο, στην συνέχεια έγινε η ανάγνωση  και επίδοση του «Ψηφίσματος» του Τµήµατος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας από τον Πρόεδρο του Τµήµατος κ. Γεώργιο Λάππα, η Επίδοση της «Αναγόρευσης» και του τιµητικού «Μεταλλίου» στον κ. Σταύρο Λ. Ξαρχάκο από τον Πρύτανη του Ιδρύµατος κ. Στέργιο Γκανάτσιο και  ακολούθησε   οµιλία του Επίτιµου ∆ιδάκτορα του ΤΕΙ ∆υτικής Μακεδονίας κ. Σταύρου Λ. Ξαρχάκου.

Στο μουσικό μέρος πραγματοποιήθηκε αφιέρωµα στο έργο του συνθέτη κ. Σταύρου Λ. Ξαρχάκου, από την Ορχήστρα και Χορωδία Μελών του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και του Μουσικού Σχολείου Πτολεµαΐδας.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς