ΓΡΕΒΕΝΑ - Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Στα Γρεβενά, πιστοί στην πλούσια αποκριάτικη τοπική παράδοση θα ζωντανέψει και  φέτος το γρεβενιώτικο καρναβάλι με πολύ κέφι, χορό και ξεφάντωμα.
Από την Τσικνοπέμπτη και κάθε μέρα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, θα διαρκέσουν φέτος στην πόλη των Γρεβενών οι εκδηλώσεις «Απουκρά στα Γρεβενά», ενώ το τελευταίο τριήμερο θα πραγματοποιηθούν και σε Τοπικές Κοινότητες.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που συνδιοργανώνεται από το δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, σε συνεργασία με σχολεία, συλλόγους και φορείς, θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων: τοπική, βαλκανική, latin, τζαζ και ροκ μουσική, αναβίωση αποκριάτικων εθίμων και γρεβενιώτικους μεζέδες με μανιτάρια.
Αναλυτικά θα περιλαμβάνει:
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018
– Από τις 17:00 – 19:00 στην Πλατεία Αιμιλιανού DJ με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά. και από τις 20:00 – 22:00 Μπάντα κρουστών Δρόμου άιΝΤΟς από το Κιλκίς.
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018
– Στις 11:00 στην πλατεία Αιμιλιανού θα εμφανιστεί το Παιδικό Χορευτικό του Δήμου με αποκριάτικους χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ  τοπικό Παντοπωλείον θα μοιράσει καραμέλες και ζαχαρωτά στα παιδιά.
– Στις 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
– Στις 11:00 στην Πλατεία Αιμιλιανού οι Δρομείς Υγείας Γρεβενών, η Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών, ο Γυμναστικός Σύλλογος και η Γυμναστική Ένωση Γρεβενών διοργανώνουν αγώνα δρόμου μασκαρεμένων μικρών παιδιών και  αποκριάτικο γλέντι με πολλές εκπλήξεις.
– Στις 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού τα Χορευτικά Τμήματα του Δήμου χορεύουν αποκριάτικους χορούς και αναβιώνουν αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης