ΚΟΖΑΝΗ - Μελέτη για τη βιωσιμότητα και επαναλειτουργία του «Ξενία» Κοζάνης – Προχωρημένες επαφές με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου – Κ. Δεσποτίδης: Να αποτελέσει χώρο αναψυχής και φιλοξενίας

Οικονομοτεχνική μελέτη για την αξιοποίηση του Ξενία Κοζάνης και τη βιωσιμότητα αυτού του όλου εγχειρήματος, θα εκπονήσει ο Δήμος Κοζάνης, που φιλοδοξεί να δώσει ένα τέλος στην χρόνια εγκατάλειψη και απαξίωση του ιστορικού αυτού κτιρίου. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται σε επαφή με την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) ώστε να παραχωρηθεί η χρήση του «Ξενία». Μάλιστα στις 6 Δεκεμβρίου το Δ.Σ. της Εταιρίας αποδέχθηκε σχετικό αίτημα του Δήμου Κοζάνης υπό συγκεκριμένους όμως όρους με τις συζητήσεις να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοζάνης Κωνσταντίνος Δεσποτίδης στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο χώρος του «Ξενία» να αποτελέσει χώρο αναψυχής και φιλοξενίας, «επιβάλλεται όμως», όπως είπε «πρωτίστως η εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του συγκεκριμένου κτιρίου». Οι μελέτες αυτές θα χρηματοδοτηθούν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και θα περιλαμβάνουν τις αναλυτικές προτάσεις αξιοποίησης αυτού του κτιρίου, συνδυασμένες πάντα με τη βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος.
«Εμείς έχουμε ιδέες, τις οποίες θα καταθέσουμε στην ομάδα που θα επιλεχθεί για να ολοκληρώσει αυτό το σχέδιο βιωσιμότητας και το οποίο θα υποβάλλουμε στο ΤΑΙΠΕΔ. Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει ένας συνδυασμός δράσεων. Να συνδυάζουμε και τη φιλοξενία, όχι ίσως ως καθαρά ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και την αναψυχή με την εστίαση που στο παρελθόν είχε ακμάσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα», τα λεγόμενα του κ. Δεσποτίδη.
kozan.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα