ΕΚΤΑΚΤΟ - KOZANH: Εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Καρδιάς – Εξάρθρωση γονάτου και κάταγμα κνήμης υπέστη εργολαβικός εργαζόμενος

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ορυχείο Καρδιάς και το θύμα μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» πρόκειται για εργολαβικό εργαζόμενο. Το ατύχημα προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών, όταν ο άτυχος εργαζόμενος προσπάθησε να απομακρύνει τελάρα για συγκόλληση μετάλλων. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα αντικείμενο χτύπησε τον εργαζόμενο στα πόδια. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ορυχείου και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Οι πρώτες ακτινογραφίες έδειξαν εξάρθρωση γονάτου και κάταγμα κνήμης, τραύματα από τα οποία δεν κινδυνεύει η ζωή του, ωστόσο κρίθηκαν σοβαρά. Οι εξετάσεις συνεχίζονται κα αναμένεται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία να διαπιστωθεί η ακριβής εικόνα του τραυματία. 

Στη συνέχεια το περιστατικό αναλόγως με την κλινική εικόνα θα μεταφερθεί στην Ορθοπεδική ή στη Χειρουργική Κλινική, όπου οι γιατροί θα κρίνουν αν χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το βέβαιο είναι ότι ο άτυχος εργαζόμενος θα χρειαστεί να παραμείνει για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο. 


Στο μεταξύ, η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του ΛΚΔΜ και η Επιθεώρηση Εργασίας που ενημερώθηκε, διερευνούν τα αίτια του εργατικού ατυχήματος.



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)