Πτολεμαΐδα: Βράβευση Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την φιλαναγνωσία


Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας , απονεμήθηκε το φετινό βραβείο για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά και νέους, του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου- για το πρόγραμμα της «Φιλαναγνωστικές Χειραψίες».


Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμεται σε σχολείο, βιβλιοθήκη ή άλλο φορέα, καθώς και σε φυσικό πρόσωπο που εκπονούν και υλοποιούν ανάλογα προγράμματα.
Η απονομή του βραβείου- το οποίο αθλοθετείται από τις εκδόσεις Πατάκη- πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ετήσια γιορτή, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, το βραβείο παρέλαβαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και η υπεύθυνη του προγράμματος και της δημοτικής βιβλιοθήκης στην Πτολεμαϊδα, Σοφία Καλμανίδου.


Την αποστολή συνόδευσαν η πρόεδρος του Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης – ΚΟΙΠΠΑΠ -Μαρία Κύρκα, εθελοντές της ομάδας και παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Η επιτυχία του προγράμματος φαίνεται και από τον αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν, καθώς στα εργαστήρια που πραγματοποιούνταν σε εβδομαδιαία βάση στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαϊδας, συμμετείχαν 80 μαθητές, από την πρώτη έως και την έκτη τάξη του Δημοτικού.
Παράλληλα μαθητές νηπιαγωγείων και τάξεις Δημοτικών σχολείων, επισκέφθηκαν την δημοτική βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας, παρακολούθησαν τη δημιουργική φόρμα φιλαναγνωσίας, παρέλαβαν τη βαλίτσα ιστοριών και συνέχισαν να δουλεύουν δημιουργικά και να παράγουν ιστορίες στις σχολικές τάξεις.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα