Τα Παιδιά Διεκδικούν Το Δικαίωμα Τους Στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση. Η Ο.Ε.Σ Της Επιτρόπου Στη Βουλή Των Αντιπροσώπων

OMD_0693
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, στις 10:15 π.μ.  στο Αίθριο της Βουλής, δράση της Ομάδα Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού που απευθυνόταν στα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Σκοπός της παρέμβασης των παιδιών προς τους βουλευτές ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τους για το δικαίωμα των παιδιών στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ένα θέμα που τα αφορά άμεσα και τα απασχολεί ιδιαίτερα.
“Όπως έχουν ήδη επισημάνει τα παιδιά, η σημερινή τους παρέμβαση δεν αποτελεί μόνο διεκδίκηση ενός δικαιώματος αλλά και έμπρακτη εφαρμογή του δικαιώματος του παιδιού στη συμμετοχή.
Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να ακούσουμε τα παιδιά. Θέλω να πιστεύω ότι θα το πράξουμε. Η επιστημονικά τεκμηριωμένη και παιδαγωγικά προσανατολισμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί δικαίωμα των παιδιών και ταυτόχρονα υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει.
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι, ανάμεσα σε άλλα, ένα από τα πλέον αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτουμε για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση.  Ευαισθητοποιημένα και παράλληλα ενημερωμένα παιδιά είναι σε θέση, αφενός,  να προστατέψουν τον εαυτό τους και, αφετέρου, να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν τις όποιες κακόβουλες ενέργειες/ προσπάθειες γίνουν εκδηλωθούν εναντίον τους.
Η εθνική νομοθεσία που αφορά στην Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας (2014), ορίζει ρητά την υποχρέωση της Πολιτείας και ειδικότερα της δημόσιας εκπαίδευσης να παρέχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά ως μέσο πρόληψης και καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης.
Για τούτους και άλλους τόσους λόγους, καλώ σήμερα τα Μέλη του Κοινοβουλίου να ακούσουν το αίτημα των παιδιών και να ενισχύσουν την προσπάθειά τους για την προώθηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που να εκτείνονται σε όλο το εύρος των εγκύκλιων σπουδών των παιδιών. “ ήταν τα καταληκτικά σχόλια  της επιτρόπου.
Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή εκδήλωση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)