Το μήνυμα του Παυλόπουλου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Την έκκληση να παραμείνει ζωντανή η μνήμη, «για να συντηρεί ακμαία την εγρήγορση της παγκόσμιας συνείδησης», κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο ετήσιο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε τους θύτες της Γενοκτονίας να αναγνωρίσουν έστω και τώρα το στυγερό τους έγκλημα και να εκφράσουν ειλικρινώς την αναδρομική τους συγγνώμη, ωστόσο απέφυγε να ονοματίσει την Τουρκία. Από την άλλη, έκανε τη σύνδεση με τη βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, για να επισημάνει ότι «ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, εξαλειφθεί».

Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, την οποία καθιέρωσε η Βουλή των Ελλήνων με το ν. 2193/1994, αναδεικνύει, διαχρονικώς και αδιαλείπτως, ένα στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τιμώντας την ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων αυτής της Γενοκτονίας εμείς, οι Έλληνες, στέλνουμε σε όλη την οικουμένη ένα διπλό μήνυμα:

»Πρώτον, δεν ξεχνάμε το στυγερό έγκλημα και τα θύματά του. Και καλούμε τους θύτες της Γενοκτονίας, έστω και τώρα, να εκφράσουν ειλικρινώς την αναδρομική τους συγγνώμη.

»Δεύτερον, καλούμε όλους τους λαούς, που παραμένουν προσηλωμένοι στις αρχές της δημοκρατίας, του πολιτισμού μας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, αφενός να μην ξεχνάμε και, αφετέρου, να μην επιτρέψουμε στο μέλλον την τέλεση τέτοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

»Η έκκλησή μας αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία στις μέρες μας, δοθέντος ότι οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε, ιδίως μέσ’ από την βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, αποδεικνύουν πως ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, εξαλειφθεί. Μέσα δε σε αυτό το πλαίσιο, η ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου –όπως και η ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων όλων των γενοκτονιών– πρέπει να μένει ζωντανή, για να συντηρεί ακμαία την εγρήγορση της παγκόσμιας συνείδησης».

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης