Πανηγυρίζουν στα Σκόπια: «Ιστορική στιγμή, μπαίνουμε σε ΝΑΤΟ»

«Το πλάνο ...

για την εφαρμογή της συμφωνίας είναι η επικύρωση από το κοινοβούλιο πριν γίνει δημοψήφισμα.
Τον Ιούλιο είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ όπου η Ελλάδα χωρίς συμφωνία και εφαρμογή της σκοπεύει να μπλοκάρει την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ» αποκάλυψε ο Ζόραν Ζάεφ. «Όλοι συμφωνούμε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο όταν ο λαός με τις αποφάσεις του θα είναι η πυξίδα για τις επόμενες κινήσεις μας. Ο λαός θέλει να γνωρίζει τις θέσεις των πολιτικών. Τι πιστεύει ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης. Χαίρομαι που η Ελλάδα κατανοεί την σημασία μιας τέτοιας διαδικασίας. Κάτι αλλάζει σ’ εμας και όχι σ’ εκείνους και οι πολίτες πρέπει να εισακουστούν. Ελπίζω οι πολίτες μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μέλλον της χώρας μας», είπε ο Ζάεφ.

Όπως προανήγγειλε θα υπάρξει δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος στο οποίο οι πολίτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο αφού πρώτα η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή της πΓΔΜ με πλειοψηφία 61 βουλευτών. Πάντως ενδιαφέρον έχει ότι στο χρονοδιάγραμμα, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Ζάεφ απουσίαζε εντελώς η αναφορά σε αλλαγή του Συντάγματος, ενώ αντιθέτως αναφέρθηκε αρκετές φορές στην επίτευξη του στόχου της διατήρησης της ταυτότητας. Ο σκοπιανός πρωθυπουργός είπε και κάτι άλλο που προβληματίζει. Είπε:

«Η «Μακεδονία» θα έχει το «τέταρτο Ιλιντεν»» και πως «λαχταρά για μια «Μακεδονία» στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος». Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει εάν η πρόταση για «Μακεδονία του Ιλιντεν» παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των «Μακεδόνων». Η «Μακεδονία» εντάσσεται στο ΝΑΤΟ και επιλύουμε μια διαφορά 25 ετών που έχει παρασύρει προς τα κάτω τη χώρα» συνέχισε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων. Πρόσθεσε ότι μετά την επίτευξη της συμφωνίας «η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία», ενώ τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες έχουν καταλήξει στην επίσημη και νομική πλευρά της συμφωνίας».

Δώσε θάρρος στον χωριάτη....

elora.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ