ΟΑΕΔ: Πότε θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα για τις 15.000 θέσεις εργασίας ανέργων;

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!
Στην τελική ευθεία για τη δημοσίευσή του έχει μπει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔπου θα ανοίξει 15.000 θέσεις εργασίας ανέργων της χώρας, ηλικίας 18-29 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή κοινωνικού τομέα της οικονομίας.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, αναμένεται να δημοσιευθεί την εβδομάδα που έρχεται, κατ’ αρχάς για 10.000 ανέργους νέους 18-29 ετών, κατά κύριο λόγο πτυχιούχους ΑΕΙ, TEI.
Οι 6.000 θέσεις θα αφορούν ανέργους έως 29 ετών, πτυχιούχους ανωτάτων ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ενώ οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις θα αφορούν νέους μη πτυχιούχους.
To πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως και 500 ευρώ τον μήνα για απασχόληση τουλάχιστον 15 μηνών και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να καλυφθούν οι 10.000 θέσεις.
Κατόπιν, θα προκηρυχτεί ο β’ κύκλος του προγράμματος που θα αφορά 5.000 ανέργους 18-29 ετών.

Οι επιχειρήσεις/φορείς θα επιχορηγηθούν για τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη, εάν ο εργοδότης προσλάβει μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους ΚΕΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ορίζει το ποσό επιχορήγησης στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως για τους νέους έως 25 ετών και τα 500 ευρώ για τους νέους άνω των 25 ετών.
Ωφελούμενοι:
• Άνεργοι με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ τουλάχιστον τρεις μήνες.
• Μακροχρόνια άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 12 μήνες.
• Άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον μία ημέρα πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Απαράδεκτο περιστατικό σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Παραλίας των Ν.Φλογητών (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καστοριάς Ελένη Κάκκου

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Αποκλεισμός της Εφορείας από τους Αγρότες της Καστοριάς (Φώτο - Βίντεο)