Πόλεμο στα Βαλκάνια «βλέπει» η Δύση – Εκβιασμοί και χρήμα για να μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων

Ωμή παρέμβαση Γιουνκέρ – Κάνει λόγο για… αίμα στην περιοχή αν δεν παρέμβει η Ε.Ε. – Το σχέδιο για να αποτραπεί η ρωσική διείσδυση

Πριν από μερικές ημέρες, το Newsbomb.gr σε αναλυτικό άρθρο για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια μετά το δημοψήφισμα – φιάσκο στα Σκόπια, είχε επισημάνει τις πρακτικές της Δύσης ώστε να πειστούν οι πολίτες να ψηφίσουν «ναι».
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια επιβεβαίωσε την πλήρη ανικανότητα των δυνάμεων της δύσης να επιβάλλουν με δημοκρατικές διαδικασίες τη βούληση τους, ακόμη κι όταν… καίγονται.
Όπου μπορούν το κάνουν υπογείως. Ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις, εκβιάζοντας με οικονομικά μέσα, εξαγοράζοντας συνειδήσεις πολιτικών με… μαύρες βαλίτσες και «εκπαιδεύοντας» την κοινή γνώμη με παχυλά κονδύλια από οργανισμούς τύπου Σόρος. Και τις περισσότερες φορές επιτυγχάνουν τον στόχο τους.
Όπου όμως χρειάζεται να φανερωθούν και να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους, αποτυγχάνουν οικτρά. Το είδαμε στη Κύπρο, το είδαμε στην Ελλάδα έναν καυτό Ιούλιο πριν τρία χρόνια, το είδαμε και στα Σκόπια.
Οι υποσχέσεις και οι φρούδες όπως αποδεικνύονται ελπίδες περί μελλοντικής ευημερίας, μαζί με την υποβόσκουσα απειλή της «τιμωρίας» απέτυχαν παταγωδώς, μιας και οι μόνοι που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα ήταν οι Αλβανοί.
Όπως φαίνεται όμως, μυαλό δεν βάζουν και επιμένουν να εκβιάζουν πλέον ακόμα και με αιματοχυσία στα Βαλκάνια. Αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

«Αν δεν παρέμβουμε άμεσα, τα Βαλκάνια θα πνιγούν στο αίμα»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερπροειδοποίησε σήμερα από τη Βιέννη για τον κίνδυνο πολέμου στα Βαλκάνια αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαλείψει τις ελπίδες ένταξης των χωρών της περιοχής αυτής.
Η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει «την ιδέα της προένταξης» για τις υποψήφιες χώρες, ώστε να τους δώσει ελπίδα και να τις βοηθήσει να βελτιώσουν την οικονομία τους πριν από την ένταξή της, είπε ο Γιούνκερ στην ομιλία του στο κοινοβούλιο της Αυστρίας.
«Αν κλέψουμε από τα Βαλκάνια την προοπτική της ένταξης (…) αν δοθεί η εντύπωση ότι δεν σοβαρολογούμε, θα βιώσουμε στο τέλος αυτό που ήδη βιώσαμε τη δεκαετία του 1990 στην περιοχή, προειδοποίησε.
balkan map

Ο Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι «ακόμη είναι μακρύς ο δρόμος» μέχρι την ένταξη των βαλκανικών χωρών στην ΕΕ, καθώς η πρόοδός τους είναι ακόμη «ανεπαρκής» και δεν επιτρέπει να εξεταστεί η ένταξη τους «πριν από το 2025» το νωρίτερο. Όμως η ΕΕ πρέπει «να ασχοληθεί εντατικά» με τα Βαλκάνια και να μην επιτρέψει να γεννηθεί η ιδέα «ότι δεν είμαστε σοβαροί όσον αφορά τις προοπτικές ένταξης» τους, πολύ περισσότερο που ορισμένες χώρες-μέλη δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους.
«Το έδαφος είναι ακόμη εύφορο» για συγκρούσεις στην περιοχή, εκτίμησε ο Γιούνκερ. «Πρέπει να φροντίσουμε εντατικά τα δυτικά Βαλκάνια, να βοηθήσουμε όπου χρειάζεται, να προειδοποιήσουμε πριν πάνε στραβά τα πράγματα και να διασφαλίσουμε ότι είναι απολύτως κατανοητό πως όλες οι συνοριακές διενέξεις θα πρέπει να έχουν επιλυθεί πριν από την ένταξη. Δεν πρέπει να εισάγουμε αστάθεια από τα δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ, πρέπει να εξάγουμε σταθερότητα από την ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια», τόνισε.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΕ θα μπορούσε να προτείνει στις χώρες της περιοχής «έναν οικονομικό χώρο όπου θα μπορούν εν μέρει να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνουν όταν κάποια μέρα γίνουν μέλη».
Η ΕΕ έχει ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Η Αλβανία και τα Σκόπια είναι σήμερα απλώς υποψήφιες χώρες, ενώ το καθεστώς αυτό ελπίζουν ότι θα πετύχουν κάποια στιγμή η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο.

Στο κόλπο και η Αλβανία

Τα γεγονότα ήδη τρέχουν στα Βαλκάνια, με αναλυτές να εκτιμούν ότι στο διπλωματικό τραπέζι έχει πέσει και το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας».
Το αληθινό όνειρο όλων των Αλβανών για την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» ξεστόμισε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, σε μια εκ βαθέων αποκάλυψη όσον αφορά τα σχέδια της Δύσης στην περιοχή μας, ενώ μαίνεται η σφοδρή σύγκρουση Ρώσων και Γερμανών για την… πατρωνία Σκοπίων και Βοσνίας.
«Η ενοποίηση με την Αλβανία δεν είναι απώτερος στρατηγικός στόχος; Όλοι οι Αλβανοί θα είμαστε μαζί στην ευρωατλαντική οικογένεια, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά όλοι φυσικά γνωρίζουν το αληθινό όνειρο των Αλβανών», δήλωσε ο Θάτσι σε τηλεοπτικό σταθμό του Κοσόβου στην Πρίστινα, εννοώντας φυσικά την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα της «διόρθωσης των συνόρων» δεν σημαίνει απαραίτητα ανταλλαγή εδαφών, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για ανταλλαγή, διχοτόμηση ή αυτόνομη σερβική κοινότητα με εκτελεστικές εξουσίες.
Ο Θάτσι υποστηρίζει ότι «η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας θα αναγκάσει τη χώρα αυτή να αποδεχθεί την ιδέα της διόρθωσης των συνόρων», ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει «πρόβλημα με την αλλαγή σημαίας σε περίπτωση ενοποίησης» με την αποκαλούμενη περιοχή της κοιλάδας του Πρέσεβο (περιοχή στα νότια της Σερβίας).
«Δεν θα μας μισήσουν αν δεν προβούμε σε ανταλλαγή εδαφών», δήλωσε ο Θάτσι, εφόσον Πρέσεβο, Medvedja και Bujanovac ενωθούν μαζί μας υπονοώντας νέο αλβανικό αντάρτικο εντός σερβικού εδάφους.
Το συμπέρασμα όλων είναι πως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια θα είναι καταιγιστικές ενώ, βλέπουμε να ξεδιπλώνεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και δυτικών, προς τον παρών διά αντιπροσώπων.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)