Eν ψυχρώ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ των Ελληνικών τραπεζών σε εξέλιξη Με ελικόπτερο ο Καμμένος πάνω από το Μαξίμου για να παραλάβει και τον Αλέξη

Eν ψυχρώ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ των Ελληνικών τραπεζών σε εξέλιξη. Τίποτε λιγότερο. Μια νέα πολλά υποσχόμενη οικονομική κόλαση περιμένει τους Ελληνες μετά την άθλια μεθόδευση Μέρκελ (και των δανειστών γενικότερα) με τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Από τον Ian Ford
Oπως έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη στο Κουρδιστό Πορτοκάλι, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ιστορία της Ε.Ε. Βγήκε λοιπόν στις αγορές ένα κράτος στις τράπεζες του οποίου υπάρχουν σχεδόν 200 δις κόκκινα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια. Τώρα λέει ξεκινούν οι πλειστηριασμοί.
Πρόκειται ασφαλώς για τρολάρισμα της εξόδου τόσο από τους εγχώριους κατσιαπλιάδες όσο και από τους αντίστοιχους δανειστές κατσιαπλιάδες. Πως είναι δυνατόν η Μέρκελ, η Λαγκάρντ, ο Ντράγκι να βγάζουν στις αγορές ένα κράτος στις 4 συστημικές τράπεζες του οποίου καραδοκεί μια πυρηνική βόμβα 200 δις ευρώ;
Ποιες αγορές πάνε να εξαπατήσουν με ένα χρεοκοπημένο κράτος που αποτελεί συστημικό κίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μόνο για την Ευρώπη; Σε όσο εξευτελιστική τιμή και να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια πολύ δύσκολα τα όποια funds επενδύσουν σ΄αυτά θα καταφέρουν να βγάλουν κέρδος. Τα κόκκινα δάνεια που καραδοκούν στις ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να διαλύσουν την ζώνη του Ευρώ.Ετσι σήμερα το Χρηματιστήριο έχει μεταβληθεί σε διάτρητη παράγκα.
Εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση ο Πάνος Καμμένος θα πετάξει με ελικόπτερο πάνω από το Μαξίμου για να παραλάβει τον πολυβραβευμένο Αλέξη.
O Aντώνης Σαμαράς τώρα έχει εξομολογηθεί κατ΄επανάληψη στο περιβάλλον του ότι τα κόκκινα δάνεια ήταν η πυρηνική βόμβα της ελληνικής κρίσης και μέλημά του ήταν να μην τα ακουμπήσει!
Ο ΓΔ του πεπετζίδικου Χρηματιστηρίου Αθηνών καταγράφει απώλειες 3,45% στις 657,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 3,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.740,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 14,83% στις 472,64 μονάδες.
Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει στο στόχαστρο των πωλητών, καταγράφοντας μάλιστα διψήφια ποσοστά πτώσης. Η αγορά δείχνει ανήμπορη να ανακόψει το sell off που δέχεται, και το οποίο συνδέεται με φήμες που εμπεριέχουν το στοιχείο της υπερβολής.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το -29,45% της Πειραιώς σήμερα, το οποίο είναι συνέχεια του χθεσινού -13,23%, την ώρα που η τράπεζα υλοποιεί το πλάνο αναδιάρθρωσης, ενώ αναμένει και την έγκριση των νέων στόχων μείωσης των NPEs από τον SSM.
Στο ταμπλό τώρα, εκτός των πιέσεων της Πειραιώς, η Eurobank υποχωρεί κατά 18,98%, η Εθνική κατά 11,64% και η Alpha Bank κατά 9,02%. Η ΔΕΗ χάνει 8,36%, η ΕΥΔΑΠ είναι στο -2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.
Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος, Jumbo, Βιοχάλκο, Λάμδα, Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής, Σαράντης, Grivalia και ΕΕΕ. Ο ΟΛΠ είναι στο +1,93%.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα