Έρευνα: Σχεδόν ένας στους δύο Αμερικανούς είχε ένα μέλος της οικογένειάς του στη φυλακή


Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί έχουν ένα μέλος της στενής οικογένειάς τους που πέρασε
τουλάχιστον μια νύχτα στη φυλακή, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η οποία δείχνει εκ νέου τον μαζικό χαρακτήρα των φυλακίσεων στις ΗΠΑ.

Η έρευνα δημοσιοποιείται την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ έχει εκφράσει την υποστήριξή του σε ένα δικομματικό νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των ελάχιστων ποινών που επιβάλλονται στις υποθέσεις ναρκωτικών, το οποίο πιθανόν να επιτρέψει τη μείωση του αριθμού των κρατουμένων στις φυλακές.


Σχεδόν το 45% των ενηλίκων που ερωτήθηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ δήλωσε ότι ένας γονέας, σύντροφος, παιδί, αδελφός ή αδελφή φυλακίστηκε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, περνώντας τουλάχιστον μια νύχτα στη φυλακή.

Πιο σοβαρές προεκτάσεις: το 22,8% των ερωτηθέντων είδαν αυτόν τον οικείο τους να περνά περισσότερο από ένα μήνα στη φυλακή, το 13,2% περισσότερο από έναν χρόνο και το 3% περισσότερο από 10 χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από την οργάνωση FWD.us, η οποία ιδρύθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της μετανάστευσης και του ποινικού κώδικα.

Υπενθυμίζοντας ότι η φυλάκιση ενός οικείου προσώπου συνιστά σοβαρή οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση, οι συντάκτες ελπίζουν ότι η έρευνά τους χρησιμεύει ως "καμπανάκι για την υποχρεωτική εργασία για την ανακούφιση από... Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)