Στη Βραζιλία γεννήθηκε το πρώτο παιδί μετά από μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια. Η μητέρα του είχε γεννηθεί χωρίς μήτρα

Στη Βραζιλία γεννήθηκε το πρώτο μωρό που ήρθε στη ζωή χάρη, στη μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια, καθώς η μητέρα του έπασχε από στειρότητα. Η μητέρα γεννήθηκε χωρίς μήτρα και για αποκτήσει το δικό της παιδί, έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση.
Ήταν η πρώτη πετυχημένη και αποτελεσματική μεταμόσχευση μήτρας στη Λατινική Αμερική από νεκρή δότρια. Η μεταμόσχευση έγινε το 2016 και το νεογέννητο κοριτσάκι ήρθε στη ζωή πριν από εφτά μήνες.
Μετά την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας από δότρια εν ζωή, που έγινε στη Σουηδία το 2013, έχουν γίνει άλλες 39 επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες οι 11 ήταν απόλυτα επιτυχημένες και οδήγησαν σε γεννήσεις παιδιών.

Όσες μεταμοσχεύσεις μήτρας είχαν γίνει μέχρι στιγμής από νεκρές δότριες, που ήταν περίπου 10, είχαν αποτύχει.
Η καταφυγή σε δότριες που έχουν αποβιώσει μπορεί να διευρύνει σημαντικά την πρόσβαση σε αυτή τη θεραπεία, καθώς τα αποτελέσματά μας προσφέρουν την απόδειξη ότι μπορεί να είναι επιτυχής, για να προσφερθεί έτσι μια νέα επιλογή σε γυναίκες που πλήττονται από στειρότητα οφειλόμενη σε παθήσεις της μήτρας», ανέφερε ο γυναικολόγος Δρ. Ντάνι Άιζενμπεργκ, επικεφαλής ...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)