Αναζητούν τα μυστικά της μακροζωίας στο DNA της τελευταίας γιγαντιαίας χελώνας. Ο «μοναχικός Τζορτζ» έζησε έναν αιώνα στα νησιά Γκαλαπάγκος

Η γιγάντια χελώνα των νήσων Γκαλαπάγκος του Εκουαδόρ, ο «Μοναχικός Τζορτζ», έζησε περίπου έναν αιώνα. Ήταν ο τελευταίος του είδους του, του Chelonoidis abingdonii, πέθανε το 2012 και οι επιστήμονες θα διδαχθούν από αυτόν τα μυστικά της μακροζωίας του.
Νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, με ελληνική συμμετοχή, μελέτησε το DNA του Τζορτζ, για να βρουν το γενετικό υπόβαθρο της μακροχρόνιας ζωής.
Το 2010 οι ερευνητές, έλαβαν το γενετικό υλικό του Τζορτζ, αλλά και της μακρόβια χελώνας «Αλντάμπρα (Aldabrachelys gigantea) του Ινδικού Ωκεανού. Και τα δύο είδη μπορούν να ζουν περισσότερα από 100 χρόνια στην αιχμαλωσία, συγκριτικά με το γενετικό υλικό άλλων ειδών χελωνών και άλλων ζώων.

Η μελέτη των ερευνητών έφερε στο φως μερικές από τις γονιδιακές παραλλαγές των χελωνών, που οδηγούν σε καλύτερη επιδιόρθωση του DNA, αποτελεσματικότερη ρύθμιση του μεταβολισμού, καλύτερες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι μεγαλύτερη αντίσταση στον καρκίνο. Αυτοί οι ευνοϊκοί γενετικοί παράγοντες, δεν βρίσκονται στα ζώα, καθώς ζουν λιγότερα χρόνια κι έχουν μικρότερο μέγεθος.


«Ο Μοναχικός Τζορτζ συνεχίζει να μας διδάσκει μαθήματα», ανέφερε η επικεφαλής ερευνήτρια Γκιζέλα Κακόνε του Τμήματος Οικολογίας και Εξελικτικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Γέιλ των ΗΠΑ.
«Τα ευρήματά μας ανοίγουν νέους δρόμους στην έρευνα για τη γήρανση», δήλωσε ο Κάρλος ...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα