ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Η Φιλαρμονική Σκριπερού Κέρκυρας έψαλε τα κάλαντα στον Μητροπολίτη μας κι ο Σεβασμιότατος τα «έψαλε» για τις ορχήστρες απο τη FYROM (Φώτο)

Τα καστοριανά και τα κερκυραϊκά κάλαντα έπαιξε χθές το απόγευμα στον Σεβ. Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Σκριπερού Κέρκυρας, η οποία βρέθηκε το π. Σαββατοκύριακο στην πόλη μας με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος».
Τη φιλαρμονική και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» που τη συνόδευαν, υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος στην είσοδο του Επισκοπείου.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο και στα μέλη της Φιλαρμονικής, αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στις ορχήστρες που έχουν έρθει τις ημέρες αυτές στην Καστοριά από τη FYROΜ και δανειζόμενος μία φράση από την Παλαιά Διαθήκη, έκανε λόγο για «πεσμένη πεπτωκυία σκηνή».
« Ήρθατε να αναστήσετε λίγο τον τόπο μας. Την πεσμένη πεπτωκυία σκηνή. Την πόλη που ερημώνει και δυστυχώς υπάρχουν κάποια παπαγαλάκια που φωνάζουν. Έτσι με ονομάζουν. Παπαγαλάκι που φωνάζει γι’ αυτή την επαρχία. Για την ελληνικότατη Μακεδονία μας. Για όλα όσα γίνονται στον τόπο μας. Η Μακεδονία είναι μία. Δεν υπάρχουν δεύτερες Μακεδονίες. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Αλλιώς, εγώ δεν μπορώ να σταθώ σ’ αυτόν τον τόπο», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Τέλος, τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την εδώ παρουσία τους λέγοντας: «Να σας παρακαλέσω θερμά να μας θυμάστε και να έρχεστε προκειμένου να μας αναζωογονείτε. Σας ευχαριστώ από καρδίας. Είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα που έχω περάσει εδώ με την παρουσία σας».
Ο Μητροπολίτης συνεχάρη παράλληλα την πρόεδρο του Π.Σ Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» Άννα Χατζηλεοντιάδου για το έργο που επιτελεί επισημαίνοντας: «Τι να πώ για την πρόεδρο του Συλλόγου, την αγαπητή μου Άννα. Είναι πάρα πολύ λίγα τα λόγια, γι’ αυτά τα οποία κάνει για τον τόπο μας».
Μετά το πέρας της επίσκεψης στον Σεβασμιότατο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα αναχώρησε για την Κέρκυρα.
Ε.Ψ.
 fonikastorias.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς