ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Πάνω από 200 τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό

Πάνω από 200 τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στο Άργος ΟρεστικόΑναστάτωση στο Άργος Ορεστικό από τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, τα οποία εκδηλώθηκαν από χθες το απόγευμα.
Μέχρι τις 13:30 του Σαββάτου προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Άργος Ορεστικού πάνω από 120 περιστατικά, ενώ στο Νοσοκομείο Καστοριάς προσήλθαν 80, ανάμεσα στα οποία και αρκετά παιδιά.

Όπως δήλωσε στον antennes.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Αντωνιάδης «οι Μονάδες Υγείας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα χωρίς να έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής κάποιο βαρύτερο περιστατικό».


Όσοι προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας και στο Νοσοκομείο αποχωρούν μετά από μία περίπου ώρα, αφού τους παρασχεθούν οι ιατρικές βοήθειες. Οι υποψίες στρέφονται στο νερό με το οποίο υδρεύεται το Άργος, αν και τα αποτελέσματα που έγιναν χθες το βράδυ είναι αρνητικά γι αυτό και δεν έχει απαγορευτεί η χρήση του.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού εξέδωσε για το θέμα την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκύψει στην πόλη του Άργους Ορεστικού από τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ο Δήμος Άργους Ορεστικού διαβεβαιώνει ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης είναι ασφαλές, όπως προκύπτει και από τον ενδελεχή μακροσκοπικό έλεγχο που πραγματοποίησαν τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου τις τελευταίες ώρες.

Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα για μικροβιολογικές αναλύσεις (καλλιέργεια πιθανών αποικιών μικροβίων) οι οποίες για να ολοκληρωθούν απαιτούν χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο 24ώρων.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του Δήμου, διαπιστώνεται περίσσια υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης- 0,15 mg/l, περιεκτικότητα που θεωρείται απόλυτα ασφαλής και ως εκ τούτου η ταυτόχρονη ύπαρξη μικροβίων είναι σχεδόν απίθανη έως αδύνατη.

Σε κάθε περίπτωση, η απόλυτη διασφάλιση θα πιστοποιηθεί από τα επίσημα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων.»

antennes.gr 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας