Καράογλου: Το υπουργείο Παιδείας κλείνει και άλλο τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Στη Βουλή στέλνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου το θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το τμήμα... αισθητικής και κοσμηματολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 

Με την ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ζητά να πληροφορηθεί για ποιους λόγους έχει εξαιρεθεί το συγκεκριμένο τμήμα του ΑΤΕΙΘ από το πόρισμα συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ, όπως επίσης και αν υπάρχει πρόβλεψη ένταξής του στο τμήμα βιοϊατρικών επιστημών, όπως συνέβη σε αντίστοιχη περίπτωση στην Αθήνα. 

Όπως εξηγεί ο κ. Καράογλου: «Με την απόφαση αυτή βάλλονται τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων, τα πτυχία τους χάνουν την αξία τους, ενώ οι φοιτητές του τμήματος βρίσκονται σε αδιέξοδο». Ιδιαίτερα, μάλιστα, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος κλάδος σπουδών καταγράφει 100% απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, ενώ στο τμήμα του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης -που λειτουργεί από το 1980- σπουδάζουν 816 φοιτητές, από τους οποίους μόλις 26 είναι ανενεργοί και κάθε χρόνο εισάγονται στη σχολή περισσότεροι από 130 φοιτητές, ακόμα και από την Κύπρο.



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς