Άρνικα, τα οφέλη από το φαρμακευτικό αγριολούλουδο

Η άρνικα είναι ένα φαρμακευτικό αγριολούλουδο με ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες, το οποίο συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της ομοιοπαθητικής και παράλληλα, βασικό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης όπως σαμπουάν, κρέμες κ.α. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα πολυετές αρωματικό βότανο της οικογένειας των Αστεροειδών, που ευδοκιμεί σε πλαγιές στα βουνά της Ευρώπης και της Σιβηρίας. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, τα κίτρινα άνθη του εντυπωσιακού φυτού, χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς, ενώ από τον 16ο αιώνα βρίσκει εφαρμογή και στον τομέα της υγεία, αφού οι πολύτιμες ιδιότητες του, επιδρούν ευεργετικά στην άμεση ανακούφιση μυικών πόνων, τραυμάτων, φλεγμονών, διαστρεμμάτων κ.α.

Δυστυχώς, εξαιτίας του μεταβαλλόμενου κλίματος και της καταπάτησης των οικότοπων από τους γεωργούς, η παραγωγή της άρνικας αρχίζει να συρρικνώνεται. Πάρα ταύτα, δεδομένου ότι τα οφέλη για την υγεία αναγνωρίζονται και εκτιμώνται πλήρως, τις τελευταίες δεκαετίες πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, έχουν επιλέξει την καλλιέργεια και την εξαγωγή του βοτάνου σε κάθε γωνιά της γης.

Σήμερα, η άρνικα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ομοιοπαθητικά φάρμακα σε ολόκληρο τον κόσμο. Διατίθεται με τη μορφή τζελ, ελαίου, κρέμας, αλοιφής, χαπιού, βάμματος και ένεσης, με σκοπό να...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)