Ερώτηση στη Βουλή για την κατάπτυστη προϋπόθεση γνώσεως «μακεδονικής» γλώσσας για πρόσληψη στην ΕΥΠ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ:  «Κατάπτυστη η προϋπόθεση γνώσεως «μακεδονικής» γλώσσας για πρόσληψη στην ΕΥΠ»

Στον απόηχο της επικυρώσεως της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, το ελλαδικό κράτος φροντίσει να καταδεικνύει την τυφλή υποτέλεια στις απαιτήσεις και προκλήσεις των Σκοπίων. Το ίδιο το ελλαδικό κράτος λοιπόν παραμερίζει το «Βόρεια Μακεδονία» και καθιερώνει το «Μακεδονία»! Συγκεκριμένα, μεταφραστές «μακεδονικής»(!) γλώσσας αναζητά να προσλάβει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χθες, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.
Μεταξύ των 56 μεταφραστών που ζητούνται, ζητούνται και τέσσερις γνώστες της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικώς.  Μάλιστα, αναφέρεται ότι η γνώση της «μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας» μοριοδοτείται επιπλέον για την κάλυψη των θέσεων των μεταφραστών.
Δε θα μπορούσε δυστυχώς να είναι πιο επίσημη η συγκεκριμένη διατύπωση για την προκήρυξη θέσεων και μάλιστα για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, μια από τις πιο ευαίσθητες δομές της πολιτείας. Όλη η κυβερνητική ψευδολογία περί «Βόρειας Μακεδονίας», η οποία δήθεν θα απέτρεπε την χρήση του όρου «Μακεδονία» από τους σκοπιανούς, καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων, αφού είναι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση που φροντίζει να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» αναφερόμενη στους σκοπιανούς και τις ιδιότητές τους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Ποιος συνέταξε την κατάπτυστη ανακοίνωση – προκήρυξη; Θα αποδοθούν ευθύνες καθώς συνιστά στρέβλωση και παραποίηση του περιεχομένου της Συμφωνίας των Πρεσπών, και αυτή η παραποίηση τυγχάνει να ταυτίζεται με το συμφέρον και τις μεθοδεύσεις του κρατιδίου των Σκοπίων;

Θα ανακληθεί άμεσα η συγκεκριμένη προκήρυξη περί «μακεδονικής» γλώσσας, και συγκεκριμένα η κατάπτυστη διατύπωσή της, αφού όπως ανεφέρθη, εκφράζει και προάγει αναντιλέκτως αλυτρωτισμό των Σκοπίων;

Αθήνα, 15/02/2019

Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ






Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα