Χούμους: Νόστιμη σαλάτα από τη Μέση Ανατολή

Χούμους: Νόστιμη σαλάτα από τη Μέση ΑνατολήΓια πολλούς το χούμους είναι μια άγνωστη τροφή και ξένη ως προς τις διατροφικές συνήθειες της χώρας μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθουμε περισσότερα για αυτόν τον διατροφικό θησαυρό και να τον εντάξουμε στο εβδομαδιαίο μενού μας.
Η επιστημονική κοινότητα το έχει χαρακτηρίσει ως μία από τις πιο υγιεινές τροφές παγκοσμίως και αυτό δε συνέβη τυχαία. Μια πρόχειρη ματιά στα συστατικά του είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει όσα έχει αναλύσει η επιστημονική κοινότητα. Ελαιόλαδο, λεμόνι, ταχίνι, ρεβίθια και σκόρδο, είναι μερικά μόνο συστατικά που χρησιμοποιούμε για να παρασκευάσουμε την θρεπτική και νόστιμη σαλάτα της Μέσης Ανατολής.
Μπορεί τα σύγχρονα επιστημονικά μέσα να έχουν κατατάξει το χούμους στην λίστα με τις σύγχρονες υπερτροφές (superfoods), εντούτοις όμως, πρόκειται για μια τροφή με ιστορία πολλών αιώνων.
Οι πρώτοι που το δοκίμασαν ήταν οι λαοί της Αιγύπτου, από τότε, τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας που προσέφερε και η πλούσια διατροφική αξία, αποτέλεσαν αιτία να διαδοθεί το χούμους σε κάθε γωνιά της γης.
Σήμερα, το χούμους εξακολουθεί να συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, και ειδικά της Μέσης Ανατολής, όπως η Συρία, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και η Τουρκία, χαρίζοντας...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα