ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το «όπλο» μόνο του Γρηγόρη Καραμανίδη… εκπυρσοκρότησε στην 20η αγωνιστική


Από τους «μνηστήρες» της διεκδίκησης της κορυφής στον πίνακα των σκόρερ  μόνο ο Γρηγόρης Καραμανίδης είχε την ευκαιρία να σημαδέψει δίχτυα στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής ημέρας, μία φορά συγκεκριμένα, με αποτέλεσμα να φτάσει στα 15, όσα έχει και ο Δημήτρης Δρανιτσάρης, ενώ η κατάσταση στην 1η και 2η θέσεις παρέμεινε αμετάβλητη.

Ρεπορτάζ: Δαμιανός Δέλλιος
Αποτυγχάνοντας, λοιπόν, οι Χρήστος Νούλας και Γρηγόρης Μήλιος να βρούνε «πλεκτό» στην 20η αγωνιστική, παρέμειναν ο πρώτος στα 20 γκολ και ο δεύτερος στα 18.
Στην 20η αγωνιστική τέσσερις γηπεδούχες ομάδες  ευθυγράμμισαν τα πλάνα τους για νίκη, μία φιλοξενούμενη έκανε το ίδιο, το σημείο «Χ» απουσίασε, ενώ απομένει το ματς Κρόνος- Δόξα Κορησού, που αναβλήθηκε λόγω σχολικής εκδρομής, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της εν λόγω ημέρας 
Στις πέντε από τις έξι αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής ημέρας, γεγονός είναι, ότι υπήρξε υπερίσχυση του σημείου «1», σε τέσσερις, συγκεκριμένα, ενώ το «2» έκανε την εμφάνισή του μία φορά.
Νίκες, λοιπόν, ως γηπεδούχοι πανηγύρισαν: η πρωτοπόρος στη βαθμολογία Αστραπή Μεσοποταμίας, ο δεύτερος Παναργειακός, ο τρίτος Γράμμος Μαυροχωρίου και η Δόξα Αμπελοκήπων, προσθέτοντας στο ενεργητικό τους τρεις «φρέσκους» πόντους, ενώ τρεις βαθμούς- ως φιλοξενούμενη- έβαλε στην «κάβα» της η Α.Ε. Βιτσίου.
«Φτωχότατη» χαρακτηρίζεται η 20η αγωνιστική από πλευράς παραγωγικότητας
Η ιαχή «γκοοοολ» ακούστηκε 11 φορές στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής ημέρας, κάτι που από πλευράς παραγωγικότητας είναι η πιο πενιχρή στο τρέχον πρωτάθλημα, με ένα, όμως, ματς λιγότερο.
Να θυμίσουμε, εν προκειμένω, ότι στην  «στροφή» της φετινής σεζόν καταγράφηκαν τα περισσότερα γκολ, 29 τον αριθμό, ενώ η 12η αγωνιστική ήταν η χειρότερη όλων μέχρι το περασμένο Σάββατο, στην οποία είχαν σημειωθεί 14.
Στα αξιοσημείωτα, εντούτοις, της 20ης αγωνιστικής, είναι το γεγονός, ότι τέσσερις ομάδες δεν πέτυχαν γκολ. «Αφλογιστία», λοιπόν, έπαθαν τα… όπλα του Νταηλάκη, του Ηρακλή Πολυκάρπης, της Ομόνοιας Βογατσικού και της Πενταβρύσου, κάτι που για τους «κυανόμαυρους» του Γιάννη Τσεμπερίδη παρατηρείται για 4η φορά στο τρέχον πρωτάθλημα, για τους «πράσινους» του Γιώργου Σαββίδη 3η, των «αρκούδων» του Νίκου Εμμανουηλίδη 3η και τους «κυανόλευκους» του Θόδωρου Ποντίκη 7η.  
Σε ό, τι, τώρα, σχετίζεται με τα 11 γκολ της 20ης αγωνιστικής, αυτό που παρατηρήθηκε, είναι πως 9 από αυτά σημείωσαν οι γηπεδούχες ομάδες, ενώ τα δύο υπόλοιπα, ως φιλοξενούμενη, η ομάδα της Α.Ε. Βιτσίου.  
Τέλος, άξιο σχολιασμού, είναι το γεγονός, ότι μία πλέον ομάδα κατοικοεδρεύει στην κορυφή του στατιστικού πίνακα με την καλύτερη επίθεση στο τρέχον πρωτάθλημα, και αυτή είναι του Παναργειακού, που έχει πετύχει 53 γκολ, ενώ τη χειρότερη άμυνα εξακολουθεί να διαθέτει η Πεντάβρυσος, έχοντας δεχθεί 67 γκολ.
Σε ό, τι δε, αφορά τη χειρότερη επίθεση, αυτή συνεχίζει να ανήκει στον Κρόνο, που έχει πετύχει 16.
Την καλύτερη, από την άλλη, άμυνα, εξακολουθεί να διαθέτει μία ομάδα, ο Παναργειακός, έχοντας δεχθεί γκολ.
Η ιαχή «γκοοολ» ακούστηκε σχετικά νωρίς στην 20η αγωνιστική, στο 10ο λεπτό, ενώ η τελευταία στο 88΄
Το γρηγορότερο γκολ στην 20η «στροφή» της φετινής σεζόν καταγράφηκε στην αναμέτρηση Δόξα Αμπελοκήπων-Πεντάβρυσος, στο 10ο λεπτό συγκεκριμένα, όταν ο Χρήστος Μιχαλόπουλος «έγραψε» το 1-0, ενώ το πιο αργοπορημένο σημειώθηκε στο ματς Παναργειακός- Ομόνοια Βογατσικού, στο οποίο το τελικό σκορ 2-0 διαμόρφωσε στο 88΄ ο Γιώργος Τσαμτσάκης.
Στην 20η αγωνιστική, τρεις φορές η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα
Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής ημέρας, δύο ήταν οι διαιτητές που έδειξαν το σημείο του πέναλτι. Στο ματς, λοιπόν, Δόξα Αμπελοκήπων- Πεντάβρυσος, ο ρέφερι κ. Στυλιάδης καταλόγισε δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα.
Στο 38’, λοιπόν, το υπέρ των γηπεδούχων πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Ιορδάνης Ντίμτσιος, αδυνατώντας, όμως, να νικήσει τον τερματοφύλακα Τάσο Τσαρούχα, που μπλόκαρε την μπάλα, ενώ την εσχάτη των ποινών, για λογαριασμό αυτή τη φορά των «κυανόλευκων» που αποφάσισε ο κ. Στυλιάδης στο 59, ανέλαβε να εκτελέσει ο Σούλης Γρηγοριάδης, δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ των «μαυραετών» Κώστα Ανδρεόπουλο να αποκρούσει.
Το τρίτο πέναλτι στην 20η αγωνιστική δόθηκε στο ματς Αστραπή Μεσοποταμίας- Νταηλάκης από τον διαιτητή κ. Ντούκα στο 26’, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γρηγήρης Καραμανίδης, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Έτσι, ο αριθμός των πέναλτι που δόθηκαν έως σήμερα στο τρέχον πρωτάθλημα ανέβηκε στα 35, με τα 22 από αυτά να είναι εύστοχα, εξ’ αυτών να αφορούν σουτ στο δοκάρι, να αποκρούονται από τους τερματοφύλακες και 4 άουτ.
Δύο «ατίθασοι» στην 20η αγωνιστική
Στην 20η «στροφή» του τρέχοντος πρωταθλήματος, αλήθεια είναι, ότι δύο ρέφερι στις πέντε αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μπήκαν στη διαδικασία να βάλουν το χέρι στο τσεπάκι τους με τις κόκκινες κάρτες.
Στο ματς, λοιπόν, Γράμμος Μαυροχωρίου- Ηρακλής Πολυκάρπης, ο διαιτητής κ. Τζάμος απέβαλε στο 88’ με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων Νίκο Σίμο, ενώ στην αναμέτρηση Παναργειακός- Ομόνοια Βογατσικού, ο ρέφερι κ. Πολυχρονίου απέβαλε στο 79’ τον παίκτη των φιλοξενούμενων Τσιαπατόρη με απευθείας κόκκινη κάρτα.
 Το πρόσωπο της 20ης αγωνιστικής
Στη 20η «πράξη» της φετινής σεζόν, αλήθεια είναι, ότι ένας παίκτης έχει κάθε λόγο να δικαιούται τον τίτλο του προσώπου της αγωνιστικής, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Τσαμτσάκη (Παναργειακού), ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στη νίκη της επί της Ομόνοιας Βογατσικού.
Το παρθενικό γκολ πέτυχαν τρεις παίκτες
Στον μακρύ πλέον κατάλογο του πίνακα των σκόρερ, έπειτα από το κλείσιμο της αυλαίας της 20ης αγωνιστικής, προστέθηκαν τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές, καθώς πέτυχαν το «στερνό»τους γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.
Την μπάλα, λοιπόν, για πρώτη φορά στο «πλεκτό» έστειλαν οι: Βασίλης Ζαφειρόπουλος (Δόξας Αμπελοκήπων), Βαγγέλης Ντίμτσιος (Δόξας Αμπελοκήπων) και Αλέξης Κυριακού (Α.Ο. Κάστωρ).
441 συνολικά τα γκολ του φετινού πρωταθλήματος, από 132 παίκτες
Από τα 441 τέρματα που σημειώθηκαν στις είκοσι αγωνιστικές, τα 244 εξ’ αυτών έχουν πετύχει οι γηπεδούχες ομάδες και τα υπόλοιπα 197 οι φιλοξενούμενες, ενώ αθροιστικά έχουν βρει δίχτυα 132 ποδοσφαιριστές.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι η 20η αγωνιστική δεν περιλάμβανε αυτογκόλ. Έτσι, ο αριθμός των αυτογκόλ παρέμεινε στα 8.
Ο πίνακας των σκόρερ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)