Πάπρικα, το μπαχαρικό με τις αντιοξειδωτικές δράσεις

Όλοι αναγνωρίζουμε την πάπρικα ως ένα από τα πιο νόστιμα μπαχαρικά παγκοσμίως. Εντούτοις, η πάπρικα είναι κάτι περισσότερο από ένα εύγευστο καρύκευμα.
Το υψηλό διατροφικό της προφίλ, σε συνδυασμό με τη μεγάλη γκάμα θεραπευτικών ιδιοτήτων, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας μας.
Πριν αναλύσουμε λεπτομερώς τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η κατανάλωση της, ας ανακαλύψουμε, τι είναι ακριβώς η πάπρικα.
Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 7000 π.Χ. στα εδάφη της Βραζιλίας και της Βολιβίας. Αιώνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον 15ο αιώνα, εισήχθη στην Ισπανία και στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέσω του διάσημου θαλασσοπόρου Χριστόφορου Κολόμβου.
Η ιδιαίτερη γεύση της που κυμαίνεται από γλυκιά έως καυτερή, ανάλογα με το είδος της πιπεριάς που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της, και το γεγονός ότι δένει γευστικά με πολλές τροφές, αποτέλεσαν ...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα 2021: Στον «αέρα» το επίσημο site και το νέο σήμα της Επιτροπής

Σπάνιες φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης του 1900 -Aρκουδιάρηδες, αστοί, εργάτες (Φώτο)

Ο προστάτης και πολιούχος Άγιος Μηνάς να σκεπάζει και να ευλογεί την Καστοριά

Τι θα γινόταν αν η Γη σταματούσε να… γυρίζει!