ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Συνέντευξη με την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Βαλεντίνα Παπαδοπούλου






Συνέντευξη της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Βαλεντίνας Παπαδοπούλου στον Πέτρο Πρωτόγερο και το site enimerosou

ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ:
Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δείχνει μια δυσπιστία απέναντι στην πολιτική. Είσαι μια νέα ηλικιακά υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Πες μου λίγα λόγια για σένα.
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει πως η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια καθώς επίσης και οι δυσμενείς καταστάσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για την συμμετοχή του στα κοινά ενώ παράλληλα επικρατεί ένα αρκετά έντονο κλίμα δυσπιστίας. Θεωρώ πως αυτό συμβαίνει διότι η δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόστηκε τον τελευταίο καιρό θεωρείται από τους περισσότερους ανεπιτυχής. Το πλήγμα ήταν μεγάλο τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις. Και το χειρότερο είναι πως οι νέοι εγκαταλείπουν την χώρα μας με γοργούς ρυθμούς. Η πολιτική δυστυχώς πολλές φορές αποδεικνύει πως οι υποσχέσεις δεν συμβαδίζουν πάντα με τις ανάλογες πράξεις. Είναι γνωστό εξάλλου πως οι αποφάσεις πολλές φορές ορίζονται από τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια.

      Δεν θεωρώ ως λύση την «φυγή» των νέων ανθρώπων, φίλων μου και συμπολιτών μου σε άλλους τόπους της χώρας μας ή ακόμη και στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Κατανοώ την αγωνία τους κι ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν στον τόπο που ζουν τα όνειρά τους και γι' αυτό τις περισσότερες φορές αυτή είναι και η τελευταία τους επιλογή. Αυτό όμως γίνεται εξ αιτίας της μεγάλης αδιαφορίας των πολιτικών αρχόντων του τόπου μας για τη λήψη μέτρων και την προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας .

Επιλέγω να αγωνιστώ και θα προσπαθήσω μέσα από ποικίλες δράσεις να αποκτήσω  πλούσια και χρήσιμη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο την προώθηση καινοτόμων δράσεων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσα από την γνώση και την εμπειρία που διαθέτει ο επικεφαλής του Συνδυασμού μας κ. Γιώργος Πετκανάς.


ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ:
Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά και να συμμετέχεις στον συνδυασμό του Γιώργου Πετκανά;
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Η αγάπη που έχω για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω είναι ο κυριότερος λόγος της απόφασης μου και η κινητήριος δύναμη μου στην απόφαση που πήρα. Το έντονο αίσθημα προσφοράς που με διακατέχει με ώθησε να παρίσταμαι σε ένα γενικότερο πλαίσιο πλατιάς συμμετοχής στα κοινά. Στο πλευρό του κ. Γιώργου Πετκανά πιστεύω ότι θα μπορέσω να αποδώσω τα μέγιστα και να απογειώσω τις μέχρι τώρα γνώσεις μου. Η πολύμορφη, πολυετής και παράλληλα πλούσια εμπειρία του σε συνδυασμό με την γνώση που διαθέτει στον πολυδιάστατο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτα η σταθερή βάση μιας προοδευτικής μετεξέλιξης  για την αντιμετώπιση των νέων μεγάλων απαιτήσεων του καιρού μας. 

ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ:
Πως κρίνεις την μέχρι τώρα κατάσταση στο Δήμο Καστοριάς; Τι πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει;
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Ήδη από την έναρξη της οικονομικής κρίσης φάνηκαν τα πρώτα σημάδια επιρροής της στο Δήμο μας. Ωστόσο η σημερινή κατάσταση στο Δήμο Καστοριάς δυστυχώς δεν μας δίνει πολλά ελπιδοφόρα μηνύματα. Χωρίς να θέλω να παρακάμψω κάποιες αξιόλογες προσπάθειες προηγούμενων Δημάρχων θεωρώ πως ο σημερινός Δήμος Καστοριάς έχει υποστεί τρομερό πλήγμα και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Νομίζω πως είναι περιττό να τονίσω την σημασία μιας άμεσης και στοχευόμενης ανάπτυξης ενός νέου μοντέλου πολύπλευρης δράσης που θα ανέτρεπε την παρούσα δομή του συστήματος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά οτιδήποτε θεωρείται απαρχαιωμένο και μη λειτουργικό. Και στη θέση αυτού δύναται να εφαρμοστούν καινοτόμες και πρωτοπόρες ιδέες ειδικά εφαρμοσμένες στις μεταρρυθμιστικές ανάγκες του Δήμου μας. 

ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ:
Έχεις μεταπτυχιακές σπουδές στα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης. Εάν εκλεγείς, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσεις το ενδιαφέρον σου;
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Οι πτυχιακές μου σπουδές είναι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομίας και οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Η διπλωματική μου εργασία είχε ως θέμα την Εργασιακή Ικανοποίηση Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές κυρίως, μου δίδαξαν πως η προσήλωση μας στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μας, βοηθάει αποτελεσματικά στην τεκμηρίωση των προτάσεων μας και συμβάλει στην πραγμάτωση των στόχων που έχουμε θέσει.

Θα ήταν παράληψη μου αν δεν τόνιζα το τεράστιο μέγεθος της αναγκαιότητας διασύνδεσης στρατηγικών μέτρων ανάπτυξης προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότητα σε σημαντικούς κλάδους όπως ενίσχυση του αγροτικού τομέα, της μεταποίησης προϊόντων (και της γούνας), μέσω της καινοτομίας, στους  τομείς διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης και τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Δήμος μας πρέπει να λειτουργεί υποστηρικτικά για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότηταςμε την ενίσχυση των απαραίτητων υποδομών.

Θα ήθελα να ασχοληθώ με την ανάπτυξη και την λειτουργεία ηλεκτρονικών εφαρμογών  στον τομέα του τουρισμού. (όπως ψηφιακών διαδρομών για την ανάδειξη του δήμου) πληροφοριακά συστήματα διοίκησης.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ:
Σχετικά με την Κοινότητα Μεσοποταμίας από την οποία κατάγεσαι ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που έχεις εντοπίσει;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Κατάγομαι, μεγάλωσα και ζω  στην Μεσοποταμία, οπότε τα προβλήματα της κοινότητας τα βλέπω και τα ζω. Με την νυν δημοτική αρχή, δυστυχώς, είδαμε τα προβλήματα της καθημερινότητας να αυξάνονται. (καθαριότητα, έλλειψη  φωτισμού,  δρόμοι με λακκούβες κ.λπ.) Επισημαίνω κάποιες προτάσεις που, πιστεύω,  έχουν προτεραιότητα:

1.    Ανάπτυξη Εμποροπανήγυρις ( μικρότερα ενοίκια, στέγαστρο, προβολή/διαφήμιση).
2.    Εκδηλώσεις του Δήμου στο δασάκι της Μεσοποταμίας.
3.    Αλλαγή χώρου λαϊκής αγοράς (μεταφορά στην περιοχή όπου γίνεται η εμποροπανήρη).
4.    Αναστήλωση του κτιρίου στο εξωκλήσι του Αϊ Γιώργη

ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ:
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές. Ποιο είναι το μήνυμα σου προς τους δημότες της Καστοριάς;
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Στους συμπολίτες μου έχω να πω το εξής: Να μην παραιτηθούν από τον αγώνα που κάνουν κάθε μέρα. Και να μην απελπίζονται. Υπάρχει τρόπος να αναδειχτεί ο πλούτος και η ομορφιά του τόπου μας. Η Καστοριά και όλη  η περιοχή του δήμου μας  είναι ένας θησαυρός. Ανεκμετάλλευτος, αλλά θησαυρός! Η Καστοριά είναι αναμφισβήτητα ένα από τα στολίδια της χώρας μας. Η ομορφιά της μαγεύει κάθε επισκέπτη και είναι λυπηρό που ο τομέας του τουρισμού δεν έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα. Προτείνω λοιπόν στους δημότες της Καστοριάς να μην εγκαταλείψουν τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Να παραμείνουν ενεργοί πολίτες σε συμμαχία με την τοπική αυτοδιοίκηση για το κοινό καλό. Σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι πολίτες η δημοτική αρχή  θα πρέπει να έχει την διάθεση και την γνώση να βρίσκει την καταλληλότερη λύση. Ο νέος δήμος Καστοριάς που ευελπιστούμε να χτίσουμε θα είναι φορέας Συμμαχιών και αγώνων, όχι μόνο επίλυσης προβλημάτων, αλλά  δημιουργίας προοπτικών για την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας και την πρόοδο όλης της κοινωνίας μας. Στον συνδυασμό μας "Συμμαχία Ευθύνης" θέτουμε ως προτεραιότητα μόνο τον πολίτη.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ:
Με ποιο κριτήριο πιστεύετε πως πρέπει να ψηφίσουν οι συμπολίτες σας;
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
Σίγουρα όχι με τα ίδια κριτήρια με τα οποία ψήφιζαν μέχρι τώρα, γιατί βλέπουμε τις συνέπειες. Κριτήριο δεν μπορεί να είναι: η συγγένεια, τα κουμπαριά, το κόμμα. Οτιδήποτε εκτός του κριτηρίου της καταλληλότητας είναι λάθος, με δυσμενείς συνέπειες στις ζωές όλων μας και στο μέλλον του τόπου μας. 



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

Πέθανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώτης Γαβριηλίδης