Gallup: Οι Έλληνες ο πιο "στρεσαρισμένος" λαός στον κόσμο

Gallup: Οι Έλληνες ο πιο "στρεσαρισμένος" λαός στον κόσμοΤι έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας Gallup 2019 Global Emotions poll για την χώρα μας και τις άλλες χώρες της Ευρώπης
Μπορεί η εικόνα που έχουν οι άλλοι για τους Έλληνες να είναι αυτή ενός λαού που είναι χαλαρού όμως η πραγματική εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Όπως καταγράφηκε στην έρευνα Gallup 2019 Global Emotions Poll που ήρθε στο φως αυτές τις ημέρες οι Έλληνες είναι ο πιεσμένος από άποψη άγχους λαός στον κόσμο. 
Συγκεκριμένα σε ποσοστό 59% των Ελλήνων που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν στρες το τελευταίο 24ώρο, ποσοστό που μας κατατάσσει στην πρώτη θέση στον κόσμο.
Οι πιο κοντινοί λαοί στην Ευρώπη είναι οι Αλβανοί (55%), οι Κύπριοι (51%), οι Ιταλοί (48%) και οι Πορτογάλοι (45%). Στον αντίποδα οι πιο "χαλαροί" είναι οι Εσθονοί όπου μόνο το 18% απάντησε ότι αισθάνθηκε στρες στο τελευταίο 24ώρο και οι Δανοί (20%).
Όσο και αν φαίνεται παράξενο οι Έλληνες παρουσιάζουν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη ποσοστά θυμού. Το συναίσθημα αυτό δήλωσαν ότι το ένιωσαν το τελευταίο 24ωρο πριν από την ερώτηση μόνο 16% όταν στην γειτονική Τουρκία ήταν 40% και στην Ισπανία 30%.
fpress.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

ΚΟΖΑΝΗ - Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» (Βίντεο)

ΓΡΕΒΕΝΑ - Εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων του 1940 στο ύψωμα της Αννίτσας (Βίντεο)

Συνεχίζει στον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας ο Κων/νος Λαζαρίδης

ΚΟΖΑΝΗ - Συνεδριάζει η Επιτροπή συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Το 20ο τουρνουά ακαδημιών Ελπίδες Μεσοποταμίας έλαβε τέλος!!! (Φώτο - Βίντεο)