Το πρώτο πάρκο ΑμεΑ στην Τούμπα θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

Σε ακίνητο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο παραχωρείται δωρεάν στον κεντρικό δήμο

Τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτου, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο δήμο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ ενέκρινε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».
Πρόκειται για το οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος, στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην περιοχή της Τούμπας.
Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται εις το διηνεκές, ενώ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η αλλαγή της χρήσης και η χρησιμοποίηση του παραχωρούμενου χώρου από το δήμο για σκοπό διαφορετικό από αυτόν για τον οποίο παραχωρείται.
Το κόστος υλοποίησης του έργου για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ, θα καλυφθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με όσα θα οριστούν στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ κάθε άλλη δαπάνη σχετικά με το εν λόγω ακίνητο, τις λειτουργικές δαπάνες, καθώς και τις δαπάνες για τη συντήρηση του πάρκου ΑμεΑ στο παραχωρούμενο ακίνητο, θα επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου το δήμο Θεσσαλονίκης.
Για να δείτε την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, πατήστε εδώ.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου και τη δημιουργία του πάρκου ΑμεΑ, είχε γίνει και συνάντηση στις αρχές Απριλίου μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ.Φωτίου (δείτε εδώ).
typosthes.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ - Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΖΥΜΠΙΔΗΣ - ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ "Άμεσα έρευνα με αξιοποίηση τοπικής βιομάζας και άλλων στερεών καυσίμων και στην Καστοριά"

Ταλαντούχος ξυλουργός φτιάχνει τα πιο όμορφα παραμυθένια σπίτια που μαγεύουν τους πάντες με το εσωτερικό τους (Φώτο)

Το 20ο τουρνουά ακαδημιών Ελπίδες Μεσοποταμίας έλαβε τέλος!!! (Φώτο - Βίντεο)

Aπίστευτο σκηνικό παραμονή Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Κοζάνης-Οδηγός πάρκαρε…ακριβώς μπροστά στο «Ερμιόνιον» και όταν η Τροχαία πήγε να του πάρει τις πινακίδες απείλησε τους αστυνομικούς – «Θα σας…ξηλώσω και θα σας στείλω στον Έβρο – Θα πάρω το όπλο και θα σας καθαρίσω» (Βίντεο)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγεί τους Ευρωπαίους σε αγορά εξοπλισμού επιβίωσης και κονσερβών