Σχημάτισαν ανθρώπινο "G" για την Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αριστοτέλους (Φώτο)

Σχημάτισαν ανθρώπινο "G" για την Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αριστοτέλους (Φωτο)
Σχημάτισαν ανθρώπινο "G" για την Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αριστοτέλους (Φωτο) 

Το λογότυπο της εκατονταετίας «G» (Genocide) για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σχηματίστηκε πριν από λίγο στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα στην πόλη.

Με αυτόν τον τρόπο έστειλαν το δικό τους μήνυμα και τίμησαν τις 353.000 ανθρώπινες ζωές που "χάθηκαν" με φρικτό τρόπο, το χρονικό διάστημα 1916- 1923.

Σχημάτισαν ανθρώπινο "G" για την Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αριστοτέλους (Φωτο)

Κληθείς να σχολιάσει τον σκοπό των δράσεων, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιάννης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι: "Αυτό που διεκδικούμε σαν νεολαία είναι η διεθνής αναγνώριση γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος αποτρέψουμε τέτοιους είδους ενέργειες. Εμείς θα κυνηγήσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Πλέον δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών για να μην μπαίνει στην ατζέντα η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Οι δύο λαοί είμαστε φίλοι αλλά με τα καθεστώτα τύπου Ερντογάν δε νομίζω κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνομιλεί και να συζητά".

Μάλιστα, αφού σχημάτισαν το λογότυπο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, οι συμμετέχοντες έγραψαν με το σώμα τους τη φράση" No More Genocides" (=Όχι άλλες Γενοκτονίες) στέλνοντας άλλο ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχημάτισαν ανθρώπινο "G" για την Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αριστοτέλους (Φωτο)

Η Επιτροπή Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια ως την εκπνοή του έτους.

Στις 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, κορυφώνονται οι δράσεις, με τις κεντρικές Πανελλαδικές εκδηλώσεις, αποτίοντας φόρο τιμής στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια των δράσεων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, θα υπάρχουν Περίπτερα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την ενημέρωση του κοινού.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη, κάντε το τεστ μόνες σας

Φιλική συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Γ.Αμανατίδη στο Δάσος Μεσοποταμίας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Λειτουργεί κανονικά το αναψυκτήριο στο δάσος Μεσοποταμίας (Φώτο)

Ξεκινούν από 1η Ιουνίου η Εμποροπανύγηρεις

Ποιοί και πως θα εισπράξουν 800, 534 και 400 ευρώ - Αναλυτικός οδηγός για εργαζόμενους και ανέργους

Συναγερμός από ΠΟΥ : Ο Covid-19 διαταράσσει τους εμβολιασμούς και θέτει σε κίνδυνο 80 εκατ. βρέφη